Постинг
11.12.2013 14:54 -
Кълцан дроб с лук
През зимата ни са необходими повечко калории , затова реших да експириментирам това ястие , което смятам ще се хареса на почитателите на черния дроб . Необходими са следните продукти :
свински черен дроб - 400 гр. ;
лук - четери по големи глави ;
сланина по желание - 50 гр. ;
зехтин - 50 гр. ;
яйца - четери броя ;
кисело мляко - четери пълни супени лъжици ;
черен пипер - една равна чаена лъжичка ;
червен пипер - една супена лъжица ;
бахар / смлян / - една равна чаена лъжичка ;
чубрица - една равна чаена лъжичка ;
универсална подправка за кебапчета - една чаена лъжичка ;
розмарин - няколко стръкчета ;
магданоз ;
сол на вкус ;
Приготвяне :
Най - добре е , ако решите да ползвате сланинка да започнете с нея . Нарязвам я на малки кубчета и я поставям в тигана да се запържи до зачервяване . След нея добавям нарязания на ситно лук и задушавам докато се карамелизира . Накълцвам със сатър черния дроб и него в тигана . Поставям и всички подправки . Накрая разбивам яйцата с киселото мляко и така довършвам ястието оставяйки го на котлона да се стегне като разбърквам 2 - 3 пъти . Накрая поръсвам с магданоз .
свински черен дроб - 400 гр. ;
лук - четери по големи глави ;
сланина по желание - 50 гр. ;
зехтин - 50 гр. ;
яйца - четери броя ;
кисело мляко - четери пълни супени лъжици ;
черен пипер - една равна чаена лъжичка ;
червен пипер - една супена лъжица ;
бахар / смлян / - една равна чаена лъжичка ;
чубрица - една равна чаена лъжичка ;
универсална подправка за кебапчета - една чаена лъжичка ;
розмарин - няколко стръкчета ;
магданоз ;
сол на вкус ;
Приготвяне :
Най - добре е , ако решите да ползвате сланинка да започнете с нея . Нарязвам я на малки кубчета и я поставям в тигана да се запържи до зачервяване . След нея добавям нарязания на ситно лук и задушавам докато се карамелизира . Накълцвам със сатър черния дроб и него в тигана . Поставям и всички подправки . Накрая разбивам яйцата с киселото мляко и така довършвам ястието оставяйки го на котлона да се стегне като разбърквам 2 - 3 пъти . Накрая поръсвам с магданоз .
Няма коментари