Постинг
26.08.2011 12:09 -
Пиле с печен червен лук
Обичам печения лук. Когато правя запръжка на боб, често нарязвам повече да си хапна ей така. За това днес реших да си приготвя пиле с печен лук.
Необходимите продукти са :
Пиле - нарязано така, че да може да се опече на тефлонов тиган ;
лук - две или три глави / зависи от големината им / ;
подправки по желание ;
мед - една чаена лъжичка ;
сол ;
брашно - 2 с.л.;
Приготвяне;
Намазах пилето с подправките. Ползувах подправка за китайска храна. Потопих в брашно и наредих в намазания с мазнина тиган. Лука нарязах на шайби един сантиметър дебели, мариновах с мед и поставих около пилето. Не трябва да е много силен огъня. Похлупих с капак. След известно време обърнах месото и лука.Така до зачервяване на месото и обазуване на хрупкава корица на лука.
Лично аз ползувам електрически тефлонов тиган, който покрива нуждите ми при приготвяне на ястията.
Необходимите продукти са :
Пиле - нарязано така, че да може да се опече на тефлонов тиган ;
лук - две или три глави / зависи от големината им / ;
подправки по желание ;
мед - една чаена лъжичка ;
сол ;
брашно - 2 с.л.;
Приготвяне;
Намазах пилето с подправките. Ползувах подправка за китайска храна. Потопих в брашно и наредих в намазания с мазнина тиган. Лука нарязах на шайби един сантиметър дебели, мариновах с мед и поставих около пилето. Не трябва да е много силен огъня. Похлупих с капак. След известно време обърнах месото и лука.Така до зачервяване на месото и обазуване на хрупкава корица на лука.
Лично аз ползувам електрически тефлонов тиган, който покрива нуждите ми при приготвяне на ястията.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари