Постинг
13.11.2013 19:07 -
Хайвер
Как да си направите хайвер ?
Когато вземам непочистена от вътрешностите риба , тайно се надявам да е с хайвер.
Изваждам го внимателно , измивам и поставям в кутия или бурканче със едра сол на дъното и посипвам хайвера отгоре . Така стои в хладилника най - малко 40 дни , може и повече , до година съм съхранявала така . Когато реша да правя , изваждам и накисвам във студена вода , докато приготвя следните продукти :
Олио - 500 мл . на около 100 гр. хайвер ;
бял хляб - три филийки - накиснат в студена вода и хубаво изцедена от него ;
лук - една по малка глава - настъргана на най - ситното на рендето ;
сока на един лимон ;
хайвер - 100 грама ;
Приготвяне :
Поставям хайвера в стъклена суха купа заедно с лука и хляба . Начуквам хубаво с чукалце . С пасатор започвам да разбивам , като сипвам по малко олио . Ако не се захване добавям малко от лимоновия сок . Как да разпознаем пресичането . Олиото не стои на каша , а стои отделено . Затова важни са първите порции олио да са малки и да се внимава . Продължавам разбиването до изчерпване на олиото . Олиото може да бъде и в по - малко количество . Зависи от вкуса , които искате да постигнете . Накрая добавям лимоновия сок .
За тези , които нямат пасатор разбиването се извършва , като се бърка по стената на съда с лъжица сместа , но трябва да са доста смели да започнат това , защото е по - трудоемко .
Когато вземам непочистена от вътрешностите риба , тайно се надявам да е с хайвер.
Изваждам го внимателно , измивам и поставям в кутия или бурканче със едра сол на дъното и посипвам хайвера отгоре . Така стои в хладилника най - малко 40 дни , може и повече , до година съм съхранявала така . Когато реша да правя , изваждам и накисвам във студена вода , докато приготвя следните продукти :
Олио - 500 мл . на около 100 гр. хайвер ;
бял хляб - три филийки - накиснат в студена вода и хубаво изцедена от него ;
лук - една по малка глава - настъргана на най - ситното на рендето ;
сока на един лимон ;
хайвер - 100 грама ;
Приготвяне :
Поставям хайвера в стъклена суха купа заедно с лука и хляба . Начуквам хубаво с чукалце . С пасатор започвам да разбивам , като сипвам по малко олио . Ако не се захване добавям малко от лимоновия сок . Как да разпознаем пресичането . Олиото не стои на каша , а стои отделено . Затова важни са първите порции олио да са малки и да се внимава . Продължавам разбиването до изчерпване на олиото . Олиото може да бъде и в по - малко количество . Зависи от вкуса , които искате да постигнете . Накрая добавям лимоновия сок .
За тези , които нямат пасатор разбиването се извършва , като се бърка по стената на съда с лъжица сместа , но трябва да са доста смели да започнат това , защото е по - трудоемко .
Безквасен хляб, символизъм
В търсене на "хляб" - историят...
ако имах само два комата хляб бих размен...
В търсене на "хляб" - историят...
ако имах само два комата хляб бих размен...
Какво е синдром на Нетъртън.
Даниела Везиева, Мариета Захариева и Анн...
"Прочетох писмата ти от Пастух
Даниела Везиева, Мариета Захариева и Анн...
"Прочетох писмата ти от Пастух
Няма коментари