Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2013 19:07 - Хайвер
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 2126 Коментари: 0 Гласове:
3



                                     Как да си направите хайвер ?
  Когато вземам непочистена от вътрешностите риба , тайно се надявам да е с хайвер.
Изваждам го внимателно , измивам и поставям в кутия или бурканче със едра сол на дъното и посипвам хайвера отгоре . Така стои в хладилника най - малко 40 дни , може и повече , до година съм съхранявала така . Когато реша да правя ,  изваждам и накисвам във студена вода , докато приготвя следните продукти :

Олио - 500 мл . на около 100 гр.  хайвер ;
бял хляб - три филийки - накиснат в студена вода  и хубаво изцедена от него ;
лук - една по малка глава - настъргана на най - ситното на рендето ;
сока на един лимон ;
хайвер - 100 грама ;
                                         Приготвяне :
Поставям хайвера в стъклена суха купа заедно с лука и хляба . Начуквам хубаво с чукалце . С пасатор започвам да разбивам , като сипвам по малко олио . Ако не се захване добавям малко от лимоновия сок . Как да  разпознаем пресичането . Олиото не стои на каша , а стои отделено . Затова важни са първите порции олио да са малки и да се внимава . Продължавам разбиването до изчерпване на олиото . Олиото може да бъде и в по - малко количество . Зависи от вкуса , които искате да постигнете . Накрая добавям лимоновия сок .
                                         За тези , които нямат пасатор разбиването се извършва , като се бърка по стената на съда с лъжица сместа , но трябва да са доста смели да започнат това , защото е по - трудоемко .


Тагове:   хляб,   лимон,   хайвер,   олио,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1213616
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол