Постинг
23.02.2014 11:55 -
Баница със сирене и извара
Направих тази баница , поради простата причина , че цената на сиренето започна да расте главоломно без да има необходимите качества . И тъй като изварата е по - здравословна реших 50 на 50 да ги смеся . Струва ми се дори , че стана по - добра . Опитайте ! Получих похвала , затова ви споделям .
Необходимите продукти :
кори за баница - 300 или 400 гр . ;
яйца - пет бр. ;
кисело мляко - една кофичка 300 - 400 гр. ;
масло / олио , зехтин / - една кафена чашка от дуралексовите ;
брашно - две равни супени лъжици ;
сода - две щипки ;
сол - една щипка ;
сирене 150 гр. ;
извара 150 гр. ;
Приготвяне :
Първо приготвям плънката . Поставям в една купа сирене и извара , две яйца , две супени лъжици кисело мляко , една равна супена лъжица брашно , щипка сода . Разбърквам .
Второ -намазвам тавата с масло и започвам да подреждам листата на принципа на всяко листо по една чаена лъжичка масло , а през две листа от плънката . Така до последния лист , като завършвам с листо . Нарязвам баницата на форми по желание / няма значение , защото после всичко се слива / . Остатъка от маслото се загрявам и насипвам върху разрезите .
Трето . Правя заливка от останалото кисело мляко , трите яйца , супената лъжица брашно , щипката сода и сол . Заливам . Надупчвам баницата допълнително да поеме малко заливката и пека .
Лично на мен този вид баница ми харесва в електрическа тенджера . За целта загрявам предварително капака . В моята тенджера се опича за 30 минути .
ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В СЛОВАКИЯ
КАК ДА ПОГОТВИМ ВОДАТА ОТ ЧЕШМАТА ЗА ПИЕ...
ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА СИ КУПЯ НЕЩО НА ИЗПЛ...
КАК ДА ПОГОТВИМ ВОДАТА ОТ ЧЕШМАТА ЗА ПИЕ...
ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА СИ КУПЯ НЕЩО НА ИЗПЛ...
Няма коментари