Прочетен: 3349 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 24.01.2011 22:16
Мисля си, как бих направила пърленката по полезна .
Необходими продукти :
Брашно - един пакет ; / не отива целия, не мога да определя /
олио - 2 - 3 супени лъжици ;
прясно мляко - една чаена чаша ;
вода - една чаена чаша ; / топла /
яйца - два броя ;
сол - една чаена лъжичка ;
оцет - една чаена лъжичка ;
мая - 1/2 пакетче ;
масло - за намазване ; /може и да не се намазва/
Приготовление :
Всички продукти се разбъркват и постепено се прибавя пресятото брашно . Омесва се меко тесто . Оставя се половин час да втаса . Разточва се на тънка кора и се пече, но не във фурна, а на котлон в тефлонов тиган . Може по желание да се намаже с масло .
Останалото тесто може да се ползува на другия ден като се премеси с малко брашно .
Сега си мисля за едно изказване ,,Има ли брашно, няма страшно "". Смях се, но изглежда доста неща се правят с него .