Постинг
01.02.2011 14:54 -
Мусака с ориз
Мисля си, когато за пръв път ядох тази мусака, колко бях удивена, че от такива продукти може да се получи вкусно ястие .
Необходими продукти :
Кайма - един кг .;
ориз - една чаена чаша ;
лук - две - три глави ;
черен пипер ;
джоджен - колкото повече, толкова по - добре, по възможност пресен ;
сол
кисело млеко - две кофички ;
яйца - 4 -5 бр . ;
брашно - 2 супени лъжици ;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр. ;
Приготовление :
Лука се нарязва на ситно, задушава се с малко масло и се прибавя каймата с измития ориз, като се бърка непрекъснато . Залива се с една чаша вода, същата с която сме измерили ориза . Изчакваме да изври и поставяме подправките - джоджен и черен пипер . В друг съд пържим маслото с брашното , отдръпваме и прибавяме разбитите яйца и киселото млеко . Разстиламе каймата с ориза в тава и поливаме отгоре с млекото и яйцата, слагаме да се запече . Печем до зачервяване на поливката .
Необходими продукти :
Кайма - един кг .;
ориз - една чаена чаша ;
лук - две - три глави ;
черен пипер ;
джоджен - колкото повече, толкова по - добре, по възможност пресен ;
сол
кисело млеко - две кофички ;
яйца - 4 -5 бр . ;
брашно - 2 супени лъжици ;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр. ;
Приготовление :
Лука се нарязва на ситно, задушава се с малко масло и се прибавя каймата с измития ориз, като се бърка непрекъснато . Залива се с една чаша вода, същата с която сме измерили ориза . Изчакваме да изври и поставяме подправките - джоджен и черен пипер . В друг съд пържим маслото с брашното , отдръпваме и прибавяме разбитите яйца и киселото млеко . Разстиламе каймата с ориза в тава и поливаме отгоре с млекото и яйцата, слагаме да се запече . Печем до зачервяване на поливката .