Постинг
09.03.2014 09:08 -
Баница със спaнак
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1432 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 09.03.2014 10:08
Прочетен: 1432 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 09.03.2014 10:08
Направете си баница със спанак !
За целта са неоходими продуктите :
Спанак - 1/2 кг . ;
ориз - 1/2 кафена чашка леко сварен с щипка сол ;
извара - една чаена чаша / подсолена / ;
яйца - 3 бр. ;
зелен лук - 2 - 3 стръка ;
магданоз - 2-3 стръка ;
масло / олио / - една кафена чашка ;
кори за баница - 400 гр . ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
сол и сода ;
Приготвяне :
Измийте спанака и го нарежете заедно с магданоза и смесете с още топлия ориз , едно яйце и изварата . Това е плънката .
Намажете тавата с маслото и поставете един лист . Наръсете с една кафена лъжичка масло . Поставете втори лист , отново наръсете с масло и част от плънката . Разпределете плънката за всички листа - накрая да има лист , а не плънка .
Нарежете на квадрати , загрейте останалото масло и полейте между квадратите .
Рaзбийте две яйца и половин кофичка кисело мляко , добавете щипка сол и сода и полейте баницата . Изчакайте дестина минути и я поставете в загрята фурна за около 30 минути .
Не нарязвайте баницата веднага след изваждането от фурната . Изчакайте поне петнадесет минути .
За целта са неоходими продуктите :
Спанак - 1/2 кг . ;
ориз - 1/2 кафена чашка леко сварен с щипка сол ;
извара - една чаена чаша / подсолена / ;
яйца - 3 бр. ;
зелен лук - 2 - 3 стръка ;
магданоз - 2-3 стръка ;
масло / олио / - една кафена чашка ;
кори за баница - 400 гр . ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
сол и сода ;
Приготвяне :
Измийте спанака и го нарежете заедно с магданоза и смесете с още топлия ориз , едно яйце и изварата . Това е плънката .
Намажете тавата с маслото и поставете един лист . Наръсете с една кафена лъжичка масло . Поставете втори лист , отново наръсете с масло и част от плънката . Разпределете плънката за всички листа - накрая да има лист , а не плънка .
Нарежете на квадрати , загрейте останалото масло и полейте между квадратите .
Рaзбийте две яйца и половин кофичка кисело мляко , добавете щипка сол и сода и полейте баницата . Изчакайте дестина минути и я поставете в загрята фурна за около 30 минути .
Не нарязвайте баницата веднага след изваждането от фурната . Изчакайте поне петнадесет минути .
Че Гевара - сатрап и масов убиец
Фрагмент от "Теория на психичните п...
Свинска пача - все пак е полезна
Фрагмент от "Теория на психичните п...
Свинска пача - все пак е полезна
Няма коментари