Постинг
03.03.2014 12:17 -
Супа от лапад
Ето , че първите листа на лапада вече поникнаха и като зажаднели за зелините му листа , започваме пак да приготвяме ястия .
За супата са необходими следните продукти :
лапад - десетина листа ;
лук - една глава / една връзка зелен лук / ;
спагети или фиде ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
яйца - 2 жълтъка ;
брашно - една супена лъжица ;
зехтин / олио , масло / ;
червен пипер - една чаена лъжица ;
черен пипер и сол на вкус ;
магданоз ;
лимон - 1/2 ;
Приготвяне :
Поставям в тенджера два литара вода с лъжичка сол . Като заври пускам нарязания на ситно лук . Измивам хубаво лапада , нарязвам го и прибавям в тенджерата . Ври десетина минути . Свалям за кратко и запържвам към три супени лъжици зехтин / масло , олио / с една супена лъжица брашно , една чаена лъжичка червен пипер и прибавям към лапада . Като заври отново , пускам фидето или спагетите . Застройвам с кисело мляко и два жълтъка , като непременно добавям капки оцет да не се пресече застройката . Накрая овкусявам с черен пипер , няколко стръкчета пресен магданоз , лимон и малко масълце . Супата може да се пасира и се сервира с крутони .
За супата са необходими следните продукти :
лапад - десетина листа ;
лук - една глава / една връзка зелен лук / ;
спагети или фиде ;
кисело мляко - 1/2 кофичка ;
яйца - 2 жълтъка ;
брашно - една супена лъжица ;
зехтин / олио , масло / ;
червен пипер - една чаена лъжица ;
черен пипер и сол на вкус ;
магданоз ;
лимон - 1/2 ;
Приготвяне :
Поставям в тенджера два литара вода с лъжичка сол . Като заври пускам нарязания на ситно лук . Измивам хубаво лапада , нарязвам го и прибавям в тенджерата . Ври десетина минути . Свалям за кратко и запържвам към три супени лъжици зехтин / масло , олио / с една супена лъжица брашно , една чаена лъжичка червен пипер и прибавям към лапада . Като заври отново , пускам фидето или спагетите . Застройвам с кисело мляко и два жълтъка , като непременно добавям капки оцет да не се пресече застройката . Накрая овкусявам с черен пипер , няколко стръкчета пресен магданоз , лимон и малко масълце . Супата може да се пасира и се сервира с крутони .
Няма коментари