Постинг
02.02.2014 15:38 -
Маринована аншоа
Хубаво е вместо някакво сирене с растителна мазнина или масло ,сутрин за закуска или вечря да си хапнете припечена филйка с аншоа и чаша хубав чай. За това са необходими следните продукти :
аншоа - един кг . ;
морска сол - 500 гр . ;
оцет - 400 гр . ;
дафинов лист - 3 броя ;
черен пипер ;
зехтин ;
Приготвяне :
Обезглавявате аншуата и я измивате хубаво . Поръсвате обилно със сол и оствяте да престои едно денонощие . Измивате от солта и я поливате с оцет . Така престоява също едно денонощие . Отцеждате от оцета добре и я нареждате плътно в сух буркан , като между рибите нареждате дафиновите лист и ръсите черения пипер . Всичко това трябва да се хване в буркан от 700 мл . Накрая заливате със зехтин , запечатвате и обръщате буркана с капачката надолу . Трябва да стои на тъмно и хладно място десет дни след което , може да се косумира .
аншоа - един кг . ;
морска сол - 500 гр . ;
оцет - 400 гр . ;
дафинов лист - 3 броя ;
черен пипер ;
зехтин ;
Приготвяне :
Обезглавявате аншуата и я измивате хубаво . Поръсвате обилно със сол и оствяте да престои едно денонощие . Измивате от солта и я поливате с оцет . Така престоява също едно денонощие . Отцеждате от оцета добре и я нареждате плътно в сух буркан , като между рибите нареждате дафиновите лист и ръсите черения пипер . Всичко това трябва да се хване в буркан от 700 мл . Накрая заливате със зехтин , запечатвате и обръщате буркана с капачката надолу . Трябва да стои на тъмно и хладно място десет дни след което , може да се косумира .
До Витоша по въздух и земя
Подкрепяната безрезервно от Запада днешн...
Стенописи от Диан Костов Костинброд
Подкрепяната безрезервно от Запада днешн...
Стенописи от Диан Костов Костинброд
Няма коментари