Постинг
23.09.2012 11:17 -
Парени чушки
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 5455 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 28.10.2012 21:13
Прочетен: 5455 Коментари: 3 Гласове:
3
Последна промяна: 28.10.2012 21:13
Есента дойде, а с нея и притесненията за зимата. Сезона на чушките минава, остават все повече чушки с неправилана форма, неподходящи за печени чушки. Затова се спрях на тази рецепта, която не знам колко е полезна, но е лесна за изпълнение и добро попълнение за зимата, и не е скъпа.
Необходими продукти за един трилитров буркан са:
Червени чушки - 4 кг.;
За марината :
Оцет - 250 мл.;
захар / мед / - 4 с.л.;
сол - 4 с.л.;
олио - 4 с.л.;
аспирин - 2-3 бр.;
Приготвяне:
Всички продукти за марината се слагат в чист буркан да се смесят. Чушките се измиват. Отстранява се семенната част. В тенджера с вряща вода се пускат по няколко чушки да се парят до промяна на цвета. От врящата вода чушките се слагат в буркана с марината и се притискат силно. По желание може да се сложи магданоз и чесън по между им. Като се напълни буркана се запечатват с капачка и веднага се обръщат. Няколко дни се обръщат и наблюдават.
Необходими продукти за един трилитров буркан са:
Червени чушки - 4 кг.;
За марината :
Оцет - 250 мл.;
захар / мед / - 4 с.л.;
сол - 4 с.л.;
олио - 4 с.л.;
аспирин - 2-3 бр.;
Приготвяне:
Всички продукти за марината се слагат в чист буркан да се смесят. Чушките се измиват. Отстранява се семенната част. В тенджера с вряща вода се пускат по няколко чушки да се парят до промяна на цвета. От врящата вода чушките се слагат в буркана с марината и се притискат силно. По желание може да се сложи магданоз и чесън по между им. Като се напълни буркана се запечатват с капачка и веднага се обръщат. Няколко дни се обръщат и наблюдават.
Религиозен Туризъм Манастир Света Марина...
Марина Дикова: НДСВ ще се яви самостояте...
Марина Дикова: В Тройната коалиция нещат...
Марина Дикова: НДСВ ще се яви самостояте...
Марина Дикова: В Тройната коалиция нещат...
Сексът и селото 4: Къша шофьор
Знаете марсиански бежанците настанявания...
Като стар,айдук и почитател на колективн...
Знаете марсиански бежанците настанявания...
Като стар,айдук и почитател на колективн...
Рецептата е прекрасна :))
ще я напарвя ;))
цитирайще я напарвя ;))
Има един друг вид парени чушки, които са много здравословни. Правили са ги нашите баби. За тях обаче се ползва крушовица/крушова чорба/. Тя се приготвя от диви круши, но от по- едър вид, които се заливат с вода и стоят на топло, докато се получи нещо като оцет/но този е истински, леко резлив и много приятен на вкус/. След това почистените пиперки се потапят в гореща подсолена вода и после, като поизстинат се слагат в крушовицата. А след това веднага могат да се консумират. Ако искаме да ги запазим за зимата ги запечатваме в буркани.
цитирайСигурно ще ми хареса , но от къде крушовица ?
цитирай