Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2012 11:17 - Парени чушки
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 5437 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 28.10.2012 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Есента дойде, а с нея и притесненията за зимата. Сезона на чушките минава, остават все повече чушки с неправилана форма, неподходящи за печени чушки. Затова се спрях на тази рецепта, която не знам колко е полезна, но е лесна за изпълнение и добро попълнение за зимата, и не е скъпа.

Необходими продукти за един трилитров буркан са:
Червени чушки - 4 кг.;
За марината :
Оцет - 250 мл.;
захар / мед / - 4 с.л.;
сол - 4 с.л.;
олио - 4 с.л.;
аспирин - 2-3 бр.;

Приготвяне:

Всички продукти за марината се слагат в чист  буркан да се смесят. Чушките се измиват. Отстранява се семенната част. В тенджера с вряща вода се пускат по няколко чушки да се парят до промяна на цвета. От врящата вода чушките се слагат в буркана с марината и се притискат силно. По желание може да се сложи магданоз и чесън по между им. Като се напълни буркана се  запечатват с капачка и веднага се обръщат. Няколко дни се обръщат и наблюдават.



Тагове:   Марина,   червени чушки,


Гласувай:
3



1. karambol5 - Рецептата е прекрасна :)) ще я ...
23.09.2012 11:38
Рецептата е прекрасна :))
ще я напарвя ;))
цитирай
2. samojiva - Има един друг вид парени чушки, к...
27.09.2012 23:08
Има един друг вид парени чушки, които са много здравословни. Правили са ги нашите баби. За тях обаче се ползва крушовица/крушова чорба/. Тя се приготвя от диви круши, но от по- едър вид, които се заливат с вода и стоят на топло, докато се получи нещо като оцет/но този е истински, леко резлив и много приятен на вкус/. След това почистените пиперки се потапят в гореща подсолена вода и после, като поизстинат се слагат в крушовицата. А след това веднага могат да се консумират. Ако искаме да ги запазим за зимата ги запечатваме в буркани.
цитирай
3. janabel - Прекрасно !
15.12.2012 19:46
Сигурно ще ми хареса , но от къде крушовица ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1210537
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол