Постинг
06.12.2011 19:56 -
Зелеви сърми със счукан зрял фасул
Необходими продукти :
Зелка - един брой ;
зрял фасул - две чаени чаши ;
лук - три глави ;
олио - 100 гр.;
червен пипер - една чаена лижица ;
чубрица, черен пипер ; джоджен ; сол ;
Приготвяне :
Зрялия фасул се начуква в хаванче и се залива с гореща вода за половин час, след което водата се изхвърля. Поставя се в тенджера да ври за още половин час, след което пак се прецежда през цедка. Запържва се лука в олиото, добавя се червения пипер и отцедения полусварен боб, чубрицата, джоджена.
Изчистват се твърдите части на зелевите листа. По - големите се разделят на две. Свиват се сърмите и се нареждат плътно една до друга. Заливат с гореща вода и се варят на умерен огън. Вкусно е, когато се смесят зелевите сърми с червени чушки
/ може сушени / напълнени от същата плънка.
Зелка - един брой ;
зрял фасул - две чаени чаши ;
лук - три глави ;
олио - 100 гр.;
червен пипер - една чаена лижица ;
чубрица, черен пипер ; джоджен ; сол ;
Приготвяне :
Зрялия фасул се начуква в хаванче и се залива с гореща вода за половин час, след което водата се изхвърля. Поставя се в тенджера да ври за още половин час, след което пак се прецежда през цедка. Запържва се лука в олиото, добавя се червения пипер и отцедения полусварен боб, чубрицата, джоджена.
Изчистват се твърдите части на зелевите листа. По - големите се разделят на две. Свиват се сърмите и се нареждат плътно една до друга. Заливат с гореща вода и се варят на умерен огън. Вкусно е, когато се смесят зелевите сърми с червени чушки
/ може сушени / напълнени от същата плънка.