Постинг
16.11.2011 16:11 -
Обичам лазаня!
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 4592 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 16.11.2011 17:19
Прочетен: 4592 Коментари: 3 Гласове:
6
Последна промяна: 16.11.2011 17:19
Лазанята е едно ястие, което винаги може да си приготвим когато, ни липсва хляб и имаме продукти които можем да интерпретираме така, че да ни е вкусно и апетитно.
За мен поне е така и накрая на рецептата ще ви кажа защо.
Наеобходими продукти :
За тестото :
брашно - 300 - 400 гр. - пресято ;
яйца - 3 бр.;
олио - една с.л.;
сол, захар и сода - една щипка ;
Замесвам тестото от горните продукти. Оставям да престои около 30 мин. Разточвам кора възможно най - тънко, нарязвам на квадрати и пускам във вряща подсолена вода. Изваждам на кърпа да се изцеди.
Плънката
Плънката може да бъде от всичко, което обичате.
Продуктите за лазаня със спанак:
Спанак - 500 гр.;
лук - една глава ;
чесън - 2- 3 скилидки ;
сирене 300 гр.;
кашкавал 150 гр.;
домати - 2-3 бр.;
индийско орехче, босилек ;
масло - 40 гр.;
яйца - 3 бр. ;
прясно мляко - една ч.ч.;
Приготовление :
В тиган задушаваме нарязания лук, чесън и спанак.
Разбърквам яйцата, млякото, натрошеното сирене подправките и 1/3 от кашкавала.
В намазана тавичка нареждам последователно ред парчета лазаня, ред задушен спанак, ред от сместа със сирене. Отгоре наредам нарязаните на тънко домати и настъргвам останалия кашкавал. Пека в умерена фурна около половин час.
Не винаги обаче ми се правят корите за лазаня, които пък не винаги имам в хладилника, но пък винаги имам паста. Полусварявам един пакет и импровизирам. Плънката може да бъде с кайма , гъби и др.
За мен поне е така и накрая на рецептата ще ви кажа защо.
Наеобходими продукти :
За тестото :
брашно - 300 - 400 гр. - пресято ;
яйца - 3 бр.;
олио - една с.л.;
сол, захар и сода - една щипка ;
Замесвам тестото от горните продукти. Оставям да престои около 30 мин. Разточвам кора възможно най - тънко, нарязвам на квадрати и пускам във вряща подсолена вода. Изваждам на кърпа да се изцеди.
Плънката
Плънката може да бъде от всичко, което обичате.
Продуктите за лазаня със спанак:
Спанак - 500 гр.;
лук - една глава ;
чесън - 2- 3 скилидки ;
сирене 300 гр.;
кашкавал 150 гр.;
домати - 2-3 бр.;
индийско орехче, босилек ;
масло - 40 гр.;
яйца - 3 бр. ;
прясно мляко - една ч.ч.;
Приготовление :
В тиган задушаваме нарязания лук, чесън и спанак.
Разбърквам яйцата, млякото, натрошеното сирене подправките и 1/3 от кашкавала.
В намазана тавичка нареждам последователно ред парчета лазаня, ред задушен спанак, ред от сместа със сирене. Отгоре наредам нарязаните на тънко домати и настъргвам останалия кашкавал. Пека в умерена фурна около половин час.
Не винаги обаче ми се правят корите за лазаня, които пък не винаги имам в хладилника, но пък винаги имам паста. Полусварявам един пакет и импровизирам. Плънката може да бъде с кайма , гъби и др.