Постинг
12.02.2011 13:45 -
Печено пълнено пиле със зеле
Необходими продукти :
Пиле за печене - един брой ;
кисело зеле - една средна зелка ;
олио - около 100 гр. ;
червен пипер - една чаена лъжичка ;
черен пипер ;
За плънката :
ориз - една чаена чаша ;
гъби - 200 гр. ;
подправки - джоджен, черен пипер, джинджифил, сол ;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр. ;
зелен лук - една връзка ;
ябълка - един брой може и стафиди, но ябълката по - често присъства в кухнята ни ;
Приготвяне :
Измивам пилето много добре, като го почиствам допълнително от перцата . Отварям пространство под крилцата и около джопаните . Ако има шийка и там слагам от плънката . Ако пък ми се вижда много голямо, идърпвам внимателно краката, а кожата завързвам с конец, отрязвам крайната част на крилцата и си правя още едно ястие с тях . Намазвам цялото пиле с мазнина и червен пипер .
Зелката я нарязвам на ситно и задушавам около половин час с олиото червения пипер и черния пипер .
Зеления лук и гъбите нарязани на ситно задушавам в маслото . Прибавям на кубчета обелената ябълка, ориза и всички подправки . Накрая добавям една чаша топла вода и оставям на огъня докато изври .
Вдявам един по - дебел конец . Готова съм да пълня пилето . Изсипвам в съда в който ще се пече зелето , поставям върху него напълненото и зашито пиле, отново намазвам с масло слагам една чаша вода и така във фурната за един час . По средата на печенето намазвам още веднъж с маслото .
На това ястие се събираше нашето голямо семейство по случай някой празник и тогава е още по - вкусно .
Пиле за печене - един брой ;
кисело зеле - една средна зелка ;
олио - около 100 гр. ;
червен пипер - една чаена лъжичка ;
черен пипер ;
За плънката :
ориз - една чаена чаша ;
гъби - 200 гр. ;
подправки - джоджен, черен пипер, джинджифил, сол ;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр. ;
зелен лук - една връзка ;
ябълка - един брой може и стафиди, но ябълката по - често присъства в кухнята ни ;
Приготвяне :
Измивам пилето много добре, като го почиствам допълнително от перцата . Отварям пространство под крилцата и около джопаните . Ако има шийка и там слагам от плънката . Ако пък ми се вижда много голямо, идърпвам внимателно краката, а кожата завързвам с конец, отрязвам крайната част на крилцата и си правя още едно ястие с тях . Намазвам цялото пиле с мазнина и червен пипер .
Зелката я нарязвам на ситно и задушавам около половин час с олиото червения пипер и черния пипер .
Зеления лук и гъбите нарязани на ситно задушавам в маслото . Прибавям на кубчета обелената ябълка, ориза и всички подправки . Накрая добавям една чаша топла вода и оставям на огъня докато изври .
Вдявам един по - дебел конец . Готова съм да пълня пилето . Изсипвам в съда в който ще се пече зелето , поставям върху него напълненото и зашито пиле, отново намазвам с масло слагам една чаша вода и така във фурната за един час . По средата на печенето намазвам още веднъж с маслото .
На това ястие се събираше нашето голямо семейство по случай някой празник и тогава е още по - вкусно .
Времето на атаката на тръбопровода
Я да видим дали ще се размеете :-D
Бил Гейтс се хвали, че е наредил на Тръм...
Я да видим дали ще се размеете :-D
Бил Гейтс се хвали, че е наредил на Тръм...
Няма коментари