Постинг
14.02.2011 10:27 -
Маринована риба
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 13280 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 14.02.2011 10:28
Прочетен: 13280 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 14.02.2011 10:28
По този начин може да се направи скумрия, паламуд, херинга, цаца и друга риба .
Рибата, която ще се маринова се измива почиства от глави, перки, опашки, нарязва се на подходящи парчета, осолява за 24 часа в едра морска сол, след което се изважда, отърсва се и се поставя в оцет за около 8 часа, оставя да се изцеди и се нарежда плътно в буркан, като помежду нея се слага дафинов лист, бахар и черен пипер. Залива се с олио и се затваря . Така трябва да отлежи дестина дни в хладилник, за да се консумира .
Рибата, която ще се маринова се измива почиства от глави, перки, опашки, нарязва се на подходящи парчета, осолява за 24 часа в едра морска сол, след което се изважда, отърсва се и се поставя в оцет за около 8 часа, оставя да се изцеди и се нарежда плътно в буркан, като помежду нея се слага дафинов лист, бахар и черен пипер. Залива се с олио и се затваря . Така трябва да отлежи дестина дни в хладилник, за да се консумира .
Няма коментари