Постинг
26.12.2010 10:24 -
Ябълков щрудел
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.12.2010 19:01
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 27.12.2010 19:01
За тестото :
Брашно - 250 гр. ;
масло - 50 гр. ;
яйца - 1 бр. ;
вода - 2 - 3 с.л. ; щипка сол ;
За плънката :
ябълки - 4 бр.- нарязани на тънки филийки опържени в масло ;
стафиди -100 гр. ;
канела - 1/2 пакетче ;
захар - 2 -3 с.л. ;
Начин на приготвяне :
Омесва се тестото . Оставя се да почине . Разточва се кора . Насипва се пълнежа, завива се на руло и се поставя в подмазана тава . Отгоре се намазва с разбито яйце и масло около 25 гр. Пече се в силно сгорещена фурна . Топъл се поръсва с пудра захар .
Брашно - 250 гр. ;
масло - 50 гр. ;
яйца - 1 бр. ;
вода - 2 - 3 с.л. ; щипка сол ;
За плънката :
ябълки - 4 бр.- нарязани на тънки филийки опържени в масло ;
стафиди -100 гр. ;
канела - 1/2 пакетче ;
захар - 2 -3 с.л. ;
Начин на приготвяне :
Омесва се тестото . Оставя се да почине . Разточва се кора . Насипва се пълнежа, завива се на руло и се поставя в подмазана тава . Отгоре се намазва с разбито яйце и масло около 25 гр. Пече се в силно сгорещена фурна . Топъл се поръсва с пудра захар .
Няма коментари