Постинг
26.12.2010 09:50 -
Баклава
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2298 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 28.01.2011 09:22
Прочетен: 2298 Коментари: 1 Гласове:
1
Последна промяна: 28.01.2011 09:22
Необходими продукти :
Кори за баница - 2 пакета по 500 гр. ;
Масло - 250 гр.;
орехи - 2 чаени чаши ;
грис - 1 кафена чаша ;
За сиропа :
Захар - 1200 гр. ;
вода - 750 гр.;
лимон - 1 бр. -на сок и половината кора натопена в него ;
ванилия - 2 бр. ;
Начин на приготвяне :
Поставяме в подмазана тава лист по лист като по между ръсваме малко захар . По средата или на две места настиламе натрошените орехи смесени с грис . Преди да поставим във фурната нарязваме и поливаме с препърженото масло . Печем в средно загрята фурна . Ако има вероятност да прегори поставяме лист хартия .
Сваряваме сиропа . Слагаме ванилията, лимоновия сок и лимоновата кора . Баклaвата и сиропа трябва да са охладени в противен случаи горните листа стават като юфка . Консумира се след 24 часа т.е. трябва да отлежи за да попие сиропа .
Кори за баница - 2 пакета по 500 гр. ;
Масло - 250 гр.;
орехи - 2 чаени чаши ;
грис - 1 кафена чаша ;
За сиропа :
Захар - 1200 гр. ;
вода - 750 гр.;
лимон - 1 бр. -на сок и половината кора натопена в него ;
ванилия - 2 бр. ;
Начин на приготвяне :
Поставяме в подмазана тава лист по лист като по между ръсваме малко захар . По средата или на две места настиламе натрошените орехи смесени с грис . Преди да поставим във фурната нарязваме и поливаме с препърженото масло . Печем в средно загрята фурна . Ако има вероятност да прегори поставяме лист хартия .
Сваряваме сиропа . Слагаме ванилията, лимоновия сок и лимоновата кора . Баклaвата и сиропа трябва да са охладени в противен случаи горните листа стават като юфка . Консумира се след 24 часа т.е. трябва да отлежи за да попие сиропа .