Постинг
01.09.2010 10:00 -
Пълнени патладжани
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 5112 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 05.10.2010 10:52
Прочетен: 5112 Коментари: 5 Гласове:
7
Последна промяна: 05.10.2010 10:52
Необходими продукти:
Патладжани - подбирате по дребни еднакви по големина патладжани около 1 кг и половина;
лук - 3 - 4 по-големи глави;
лютиви чушлета - 3-4 бр.;
чушки - 1 бр. ;
домати 1 кг. ;
моркови - 1-2 бр.;
кайма - 250 гр. т.е. едно пакетче;
олио - по 1 с.л. за патладжан;
филийка сух хляб;
Подправки - черен пипер, магданоз, сол, кимион, джинджифил, риган;
Приготовление:
Обработваме патладжаните по следния начин:
Измиваме ги, отрязваме към дръжката равна част, обелваме на ивици като зебра кората на четери места и започваме да отстраняваме вътрешноста на патладжана, която поставяме в подсолена вода. Посоляваме и вътрешноста на патладжаните и ги изпържваме леко в мазнина. Така патладжаните са готови за пълнене.
Пълнежът се приготвя по следния начин:
Лукът и чушките - нарязани на ситно, моркова - настърган на ренде, вътрешноста на патладжаните изцедена и нарязана на ситно, два домата също настъргани, каймата - се запържват. Прибавят се подправките, филйката хляб и с тази смес се пълнят патладжаните. Подреждат се в тава, поливат се с останалите домати предварително насъргани. Пекат се в средно гореща фурна около час.
Лично аз ги правя в електрически тиган с похлупак и стават много вкусни .
цитирай
2.
hristo27 -
Това е едно много вкусно ястие!
26.09.2010 12:16
26.09.2010 12:16
Това е едно много вкусно ястие!
цитирайщЕ ГО ПРОБВАМ ОБЕЗАТЕЛНО!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
цитирайПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Става и без каймата... И пак е вкусно!
Благодаря, че ме подсети за ястието :):):)
Усмихнато и вкусно да ти е, винаги :):):)
цитирайБлагодаря, че ме подсети за ястието :):):)
Усмихнато и вкусно да ти е, винаги :):):)
5.
janabel -
Вкусно, разнообразно,здравословно, и не много трудно - това е мотото на моето приготвяне на храната .
10.10.2010 10:01
10.10.2010 10:01
Така е правила съм го и без кайма дори е още по вкусно .
цитирай