Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 13:51 - Пернайлия
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 1229 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.10.2010 10:57


Това е нещо като тутманик, не съвсем обаче.
Необходими продукти:
Брашно - 1 пакет, ако не стигне ще добавите още:
Яйца - 7-8 броя, средно големи;
Сирене или извара - 400 гр.;
мая - едно пакетче;
масло или мас - 400 гр.;
сол, захар, оцет, олио - една супена лъжица;
вода - топла да може да търпи ръката 400 гр.;
Приготовление:
Към водата се поставя маята, солта, захарта, оцета, олиото, 3 бр. яйца и се замесва тесто. Престоява десетина минути. В това време с останалита яйца и сиренето се прави плънката.
Тестото се разделя на две части. Разточва се лист и се поствя половината плънка и част от мазнината. Разточва се втория лист, поставя се върху него с останалата плънка и част от мазнината. Навиват се на руло, едната част на рулото се навива навън, другата навътре,  поставят се едно върху друго. Прехвърля се в подмазаната тава и се разтила. Оставя се да втаса. Отгоре се намазва с разбито яйце и се полива с останалата мазнина. Пече се отначало в по-силна фурна. Проверява се с клечка за зъби дали е опечена.
Същото тесто може да се приготви и като баница. Разделя се на 12 топченца, всяко топченце се разтяга, потапяйки го в мазнината и се поставят едно върху друго като на трето или четвърто или шесто листо се слага плънката, завива се на руло и се усуква и така се нареждат в подмазаната тава.
Внимава се да не превтаса! Тавата трябва да има възможност  да поеме набухналото тесто! Печенето не трябва да бъде по-малко от 45 минути! Маслото и маста да бъдат стопени!



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1213643
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол