Постинг
29.04.2010 09:32 -
Копривени кюфтенца
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3539 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 26.07.2010 23:38
Прочетен: 3539 Коментари: 1 Гласове:
4
Последна промяна: 26.07.2010 23:38
Необходими продукти
Връхчета на коприва т. е. 4-6 листенца на върха - колкото повече, повече кюфтенца;
една чаша ориз;
подправки - връзка магданоз, връзка джоджен, черен пипер;
3-4 яйца; сирене 100 -150 грама; 2 супени лъжици брашно;
Изпълнение:
Копривата се залива с вряща подсолена вода и се нарязва с ножица. Не става вкусно като се смели.
Оризът се сварява.
Всички продукти се смесват и се оформят кюфтенца.
Може да се овалят в брашно, но може и без това. Pоставят се в помазан тефлонов тиган, задължително се похлупват. Обръщат се два пъти. Може да се гарнират с кисело мляко и чесън.
Връхчета на коприва т. е. 4-6 листенца на върха - колкото повече, повече кюфтенца;
една чаша ориз;
подправки - връзка магданоз, връзка джоджен, черен пипер;
3-4 яйца; сирене 100 -150 грама; 2 супени лъжици брашно;
Изпълнение:
Копривата се залива с вряща подсолена вода и се нарязва с ножица. Не става вкусно като се смели.
Оризът се сварява.
Всички продукти се смесват и се оформят кюфтенца.
Може да се овалят в брашно, но може и без това. Pоставят се в помазан тефлонов тиган, задължително се похлупват. Обръщат се два пъти. Може да се гарнират с кисело мляко и чесън.
Вълнообразно
Копривените кюфтенца са много вкусни и полезни.Ако имате повече коприва може да я съхраните в камерата на хладилника или фризера след като я бланширате за много кратко в подсолена вода. За тези кюфтенца са необходими две кофички бланширана коприва.
цитирай