Постинг
28.04.2010 08:22 -
Студена желатинова торта
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 13160 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 26.07.2010 23:37
Прочетен: 13160 Коментари: 1 Гласове:
5
Последна промяна: 26.07.2010 23:37
Необходими продукти:
Компот от праскови;
2 пакетчета желатина;
едно кофичка кисело млеко;
2-3 супени лъжици мед;
едно пакетче ванилия;
Начин на приготвяне:
Разтваряме двете пакетчета желатина в сока на компота, изчакваме 10 минути да набъбне и го затопляме на водна баня. Разделяме го на две- едната част поставяме в млекото. Поставяме меда и ванилията в млекото, разбъркваме, изсипваме в съда за торта. Оставяме в хладилника. След като се желира нареждаме прасковите, респективно може и други плодове. Поливаме внимателно сиропа с другия желатин. Оставяме да се желира и тортата е готова. Може и да украсим. Може да се ползва сироп, сметана, кокосови стърготини и др. по вкуса ни, а може да се сложат и 2-3 топки сладолед.
Компот от праскови;
2 пакетчета желатина;
едно кофичка кисело млеко;
2-3 супени лъжици мед;
едно пакетче ванилия;
Начин на приготвяне:
Разтваряме двете пакетчета желатина в сока на компота, изчакваме 10 минути да набъбне и го затопляме на водна баня. Разделяме го на две- едната част поставяме в млекото. Поставяме меда и ванилията в млекото, разбъркваме, изсипваме в съда за торта. Оставяме в хладилника. След като се желира нареждаме прасковите, респективно може и други плодове. Поливаме внимателно сиропа с другия желатин. Оставяме да се желира и тортата е готова. Може и да украсим. Може да се ползва сироп, сметана, кокосови стърготини и др. по вкуса ни, а може да се сложат и 2-3 топки сладолед.