Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 11:31 - Пълнени свински далачета
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 1710 Коментари: 0 Гласове:
0



                                   Пълнени далачета готвеше моята баба . Наскоро в магазина видях свински далачета и реших да импровизирам . Получи ми се много добре . Необходимо  е , обаче освен продуктите ,  голямо търпение и време за готвенето им .
ето продуктите за един килограм свински далачета :
свински далачета - един кг . / оказаха се 5 далачета / ;
лук - 5 глави ;
олио - 100 гр . ;
моркови - един бр . ;
чушки - една зелена , една червена и една лютива ;
чесън - обелен на скилидки - една глава ;
джинджифил - настърган една пълна супена лъжица ;
къри - една чаена лъжица ;
червен пипер - една супена лъжица ;
домати - два броя ;
бахар - 5 зърна ;
дафинов лист - 2 бр . ;
ориз - 5 чаени лъжички ;
магданоз - една връзка ;
черен пипер - една чаена лъжичка ;
вино - 200 мл . ;
                                      Приготвяне :
Измиват се далачетата , раделя се на две през половината . С нож се прорязва  далачето , нещо като стомахче , където да се пълни плънката . По реда на изброяване се поставят в тиган всички продукти едно след друго без виното , да се задушат . След като се поохлади плънката , далачетата се пълнят с чаена лъжичка , като се изтласква сместа по цялата вътрешна повърхност . Затварят се с клечка за зъби . Нареждат се в съд в който ще се пекат , намазват се с олио , заливат се с около 500 мл . вода , добавя се и виното .Покриват се  с алуминиево фолио . Пекат се в средно гореща фурна около час / пробва се дали са се сготвили / .



Тагове:   вино,   лук,   чушки,   далачета,


Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 816692
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол