Постинг
22.10.2014 11:31 -
Пълнени свински далачета
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 2868 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 30.06.2018 23:35
Прочетен: 2868 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 30.06.2018 23:35
Пълнени далачета готвеше моята баба. Наскоро в магазина видях свински далачета и реших да импровизирам. Получи ми се много добре. Необходимо е, обаче освен продуктите, голямо търпение и време за готвенето им.
Ето продуктите за един килограм свински далачета:
свински далачета - един кг. /оказаха се 5 далачета/;
лук - 5 глави;
олио - 100 гр .;
моркови - един бр.;
чушки - една зелена, една червена и една лютива;
чесън - обелен на скилидки - една глава;
джинджифил - настърган една пълна супена лъжица;
къри - една чаена лъжица;
червен пипер - една супена лъжица;
домати - два броя;
бахар - 5 зърна;
дафинов лист - 2 бр.;
ориз - 5 чаени лъжички;
магданоз - една връзка;
черен пипер - една чаена лъжичка;
вино - 200 мл.;
Приготвяне:
Измиват се далачетата, раделя се на две през половината. С нож се прорязва далачето, нещо като стомахче, където да се пълни плънката. По реда на изброяване се поставят в тиган всички продукти едно след друго без виното, да се задушат. След като се поохлади плънката, далачетата се пълнят с чаена лъжичка, като се изтласква сместа по цялата вътрешна повърхност. Затварят се с клечка за зъби. Нареждат се в съд, в който ще се пекат, намазват се с олио, заливат се с около 500 мл. вода, добавя се и виното. Покриват се с алуминиево фолио. Пекат се в средно гореща фурна около час /пробва се дали са се сготвили/ .
Ето продуктите за един килограм свински далачета:
свински далачета - един кг. /оказаха се 5 далачета/;
лук - 5 глави;
олио - 100 гр .;
моркови - един бр.;
чушки - една зелена, една червена и една лютива;
чесън - обелен на скилидки - една глава;
джинджифил - настърган една пълна супена лъжица;
къри - една чаена лъжица;
червен пипер - една супена лъжица;
домати - два броя;
бахар - 5 зърна;
дафинов лист - 2 бр.;
ориз - 5 чаени лъжички;
магданоз - една връзка;
черен пипер - една чаена лъжичка;
вино - 200 мл.;
Приготвяне:
Измиват се далачетата, раделя се на две през половината. С нож се прорязва далачето, нещо като стомахче, където да се пълни плънката. По реда на изброяване се поставят в тиган всички продукти едно след друго без виното, да се задушат. След като се поохлади плънката, далачетата се пълнят с чаена лъжичка, като се изтласква сместа по цялата вътрешна повърхност. Затварят се с клечка за зъби. Нареждат се в съд, в който ще се пекат, намазват се с олио, заливат се с около 500 мл. вода, добавя се и виното. Покриват се с алуминиево фолио. Пекат се в средно гореща фурна около час /пробва се дали са се сготвили/ .
Списание Forbes направи класация на най-...
БЪРЗА ЛЯТНА МАНДЖА ЗА БЕДНИ
Свински пържоли с кисело мляко, кашкавал...
БЪРЗА ЛЯТНА МАНДЖА ЗА БЕДНИ
Свински пържоли с кисело мляко, кашкавал...
Голямата игра започна: Русия и Китай „пр...
РИХАРД ЩРАУС - ОЩЕ ЕДИН ВЕЛИК ГЕРМАНСКИ ...
Counter Currents: Щатите лъгаха за Афган...
РИХАРД ЩРАУС - ОЩЕ ЕДИН ВЕЛИК ГЕРМАНСКИ ...
Counter Currents: Щатите лъгаха за Афган...
Няма коментари