Постинг
17.10.2014 15:12 -
Скумрия на тефлонов тиган
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 7003 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 30.06.2018 23:39
Прочетен: 7003 Коментари: 2 Гласове:
2
Последна промяна: 30.06.2018 23:39
Знаем за полезните качества на рибата. Затова трябва поне 2-3 пъти седмично да хапваме, но все ни убягва. Сякаш ми се вижда скъпа, въпреки че месото е почти на същата цена. Но аз нали съм икономична, днес реших да нахраня семейството си с две риби за четирима. Зависи, разбира се, от големината. Ето какво направих:
За целта е необходимо да имате тефлонов тиган и следните продукти:
риба - две риби по 400 гр. едната;
лук - две глави;
домати / френки / - 4 -5 бр.;
олио - една супена лъжица;
магданоз - една връзка;
лимон - един бр.;
Приготвяне:
Намазвам тигана обилно с олио. Нарязвам на шайби с дебелина половин сантиметър лука, нареждам, за да се карамелизира от двете страни, след което изваждам. Филирам рибата и я поставям в тигана, без да го мия. Обръщам от двете страни, изваждам. Нареждам доматите нарязани на шайби /може и да ги обелите/, поръсвам с малко сол и захар, обръщам и наръсвам с магданоз. Подреждам всичко на ивици риба, домати, лук. Върху рибата изцеждам лимон. Така не ми стана тежко, както почти винаги ми става, като консумирам този вид риба.
За целта е необходимо да имате тефлонов тиган и следните продукти:
риба - две риби по 400 гр. едната;
лук - две глави;
домати / френки / - 4 -5 бр.;
олио - една супена лъжица;
магданоз - една връзка;
лимон - един бр.;
Приготвяне:
Намазвам тигана обилно с олио. Нарязвам на шайби с дебелина половин сантиметър лука, нареждам, за да се карамелизира от двете страни, след което изваждам. Филирам рибата и я поставям в тигана, без да го мия. Обръщам от двете страни, изваждам. Нареждам доматите нарязани на шайби /може и да ги обелите/, поръсвам с малко сол и захар, обръщам и наръсвам с магданоз. Подреждам всичко на ивици риба, домати, лук. Върху рибата изцеждам лимон. Така не ми стана тежко, както почти винаги ми става, като консумирам този вид риба.
Бърз пангасиус за Никулден - става за 20...
Пълнени тиквички - лодка + снимки
БЪРЗА ЛЯТНА МАНДЖА ЗА БЕДНИ
Пълнени тиквички - лодка + снимки
БЪРЗА ЛЯТНА МАНДЖА ЗА БЕДНИ
Да, за съжаление сте права за това как се чувства човек, хапнал скумрия, особено от веригите магазини:))) Аз поръсвам рибата след обръщането й в тигана с малко розмарин - това по някакъв начин помага - и за по-добрия вкус, и за по-лекото храносмилане. Благодаря за свежата рецепта! Поздрави и усмивки, скъпа Жана!
цитирайна прах ли ползваш ? Аз имам посят в едно гърне от бабините ми за туршия . Правя го като счуквам в хаванчето листата , добавям зехтин , черен пипер , и една подправка за риба . Намазвам . Изобщо разнообразявам . Много хубави стихове пишеш . Радвам ти се !
цитирай