Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2014 15:12 - Скумрия на тефлонов тиган
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 3532 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 17.10.2014 15:15


                                     Знаем за полезните качества на рибата . Затова трябва поне 2 - 3 пъти седмично да хапваме , но все ни убягва . Сякаш ми се вижда скъпа , въпреки че месото е почти на същата цена . Но аз нали съм  икономична днес реших да нахраня семейството си с две риби за четирима . Зависи разбира се от големината . Ето какво направих .
                                        За целта е необходимо да имате тефлонов тиган и следните продукти :

риба - две риби по 400 гр. едната ;
лук - две глави ;
домати / френки / - 4 -5 бр. ;
олио - една супена лъжица ;
магданоз - една връзка ;
лимон - един бр. ;
                                         
                                          Приготвяне :
Намазвам тигана обилно с олио . Нарязвам на шайби с дебелина половин см. лука , нареждам , за се карамелизира от двете страни след което изваждам . Филирам рибата и я поставям в тигана без да го мия . Обръщам от двете страни , изваждам . Нареждам доматите нарязани на шайби / може и да ги обелите / , поръсвам с малко сол и захар , обръщам и наръсвам с магданоз . Подреждам всичко на ивици риба , домати , лук . Върху рибата изцеждам лимон . Така не ми стана тежко , както почти винаги ми става , като консумирам този вид риба .
                                           




Тагове:   лук,   риба,   домати,


Гласувай:
2
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Да, за съжаление сте права за това ...
18.10.2014 11:36
Да, за съжаление сте права за това как се чувства човек, хапнал скумрия, особено от веригите магазини:))) Аз поръсвам рибата след обръщането й в тигана с малко розмарин - това по някакъв начин помага - и за по-добрия вкус, и за по-лекото храносмилане. Благодаря за свежата рецепта! Поздрави и усмивки, скъпа Жана!
цитирай
2. janabel - Розмарин ...
18.10.2014 22:25
на прах ли ползваш ? Аз имам посят в едно гърне от бабините ми за туршия . Правя го като счуквам в хаванчето листата , добавям зехтин , черен пипер , и една подправка за риба . Намазвам . Изобщо разнообразявам . Много хубави стихове пишеш . Радвам ти се !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 805170
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1444
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол