Постинг
18.09.2013 13:40 -
Мързелива лютеница
Има много видове лютеници на пазара и понякога си казваме защо да се мъчим да правим , да се цапаме , да си губим времето . За мен не е така , тъй като през целия си живот съм се натъквала на безброй неприятни лютеници , които не мога да преглътна и отиват знаете къде . Ето продуктите за тази лютеница :
червени чушки за печене - пет кг. опечени обелени ;
патладжани - два кг. - опечени ;
доматено пюре или изварени домати - един кг . ;
олио - една чаена чаша ;
сол - една кафена чаша ;
захар - една кафена чаша ;
мед - една кафена чаша черен пипер - едно пакетче ;
по желание магданоз ;
Чушките и патладжаните се оставят да се оттекат .
Всичко се смила с пасатор или миксер. Олиото се препържва и се смесва с другите продукти . Насипва се в бурканчета и се стерилизира най - малко 20 мин.
Една моя приятелка слага в лютеницата сирене , може така да ви хареса . Пробвайте , всичко е въпрос на вкус .
червени чушки за печене - пет кг. опечени обелени ;
патладжани - два кг. - опечени ;
доматено пюре или изварени домати - един кг . ;
олио - една чаена чаша ;
сол - една кафена чаша ;
захар - една кафена чаша ;
мед - една кафена чаша черен пипер - едно пакетче ;
по желание магданоз ;
Чушките и патладжаните се оставят да се оттекат .
Всичко се смила с пасатор или миксер. Олиото се препържва и се смесва с другите продукти . Насипва се в бурканчета и се стерилизира най - малко 20 мин.
Една моя приятелка слага в лютеницата сирене , може така да ви хареса . Пробвайте , всичко е въпрос на вкус .
Няма коментари