Постинг
20.09.2012 08:08 -
Червени чушки пълнени с кайма и ориз /може и без каймата/
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 4186 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 28.10.2012 21:18
Прочетен: 4186 Коментари: 3 Гласове:
6
Последна промяна: 28.10.2012 21:18
Сега е сезонът на червените чушки за печене. Има, обаче едни чушки, които всички прехвърляме и не ги вземаме, защото са криви, тумбести, неугледни, но пък месестите и здравите от тях са много подходящи за моите пълнени чушки. Ето рецептата:
Избирам от този вид чушки толкова, колкото да напълнят тенджерата или тавата, в която ще готвя. На всяка чушка предвиждам по супена лъжица ориз.
Другите продукти са:
Лук - четири глави средна големина - почистен и нарязан на ситно;
кайма - 500 гр.;
морков - един брой;
магданоз - една връзка;
черен пипер, джинджифил, риган, и други любими подправки;
яйце - един брой;
домати - на сок около 500 гр.;
Приготвяне:
Измивам и почиствам чушките от семето и подреждам в съда, в който ще готвя, съответно пека. В тиган задушавам лука и моркова. В друг съд смесвам всички продукти, прибавям лука, моркова и яйцето. Разбърквам добре и пълня с тази смес чушките. Поръсвам с брашно повърхноста да затворя пълнежа. Заливам с доматен сок и топла вода до покриването им и така във фурната или на котлона около един час до сваряване на ориза.
Избирам от този вид чушки толкова, колкото да напълнят тенджерата или тавата, в която ще готвя. На всяка чушка предвиждам по супена лъжица ориз.
Другите продукти са:
Лук - четири глави средна големина - почистен и нарязан на ситно;
кайма - 500 гр.;
морков - един брой;
магданоз - една връзка;
черен пипер, джинджифил, риган, и други любими подправки;
яйце - един брой;
домати - на сок около 500 гр.;
Приготвяне:
Измивам и почиствам чушките от семето и подреждам в съда, в който ще готвя, съответно пека. В тиган задушавам лука и моркова. В друг съд смесвам всички продукти, прибавям лука, моркова и яйцето. Разбърквам добре и пълня с тази смес чушките. Поръсвам с брашно повърхноста да затворя пълнежа. Заливам с доматен сок и топла вода до покриването им и така във фурната или на котлона около един час до сваряване на ориза.
Ориз с кайма в сос от копър
Бързи и лесни кулинарни рецепти - СУПИ С...
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
Бързи и лесни кулинарни рецепти - СУПИ С...
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
Фънки аут от "Като две капки вода&q...
Храненици на Изида ли са били нестинарит...
Кървавото писмо на волен сидеров
Храненици на Изида ли са били нестинарит...
Кървавото писмо на волен сидеров
1.
hristo27 -
Предполагам, че става много вку...
20.09.2012 08:57
20.09.2012 08:57
Предполагам, че става много вкусно.
цитирайне сте цитирали най-важното: в какво съотношение да бъдат ориз,кайма и вода за набъбване,както и итструкции за огъня:първо на силен,после на слаб и т.н....
цитирайНаписала съм следното - на всяка чушка по една супена лъжица ориз. Каймата не е в съотношение с ориза, а водата може да се постави 3 към 1, ако ви се иска да смятате.
Разбира се, ако ориза се постави на слаб огън ще се накисне, набъбне и няма да е вкусен. Първо на силен огън, след петнадесетина минути на по - тих.
цитирайРазбира се, ако ориза се постави на слаб огън ще се накисне, набъбне и няма да е вкусен. Първо на силен огън, след петнадесетина минути на по - тих.