Постинг
03.07.2012 17:09 -
Пълнени патладжани с овнешко месо на фурна
Избирам средно големи патладжани толкова броя, че разрязани надълго да напълнят тавата ми.
Другите прдукти:
овнешко месо / може и друго, няма да се спирам защо, който не яде знае / - 500 гр.;
олио 100 гр.;
лук - една глава нарязана на ситно;
чесън - няколко скилидки, обелени настъргани;
червен пипер една ч.л.;
черен пипер - една ч.л.;
магданоз - една връзка нарязан на ситно;
домати - 3 бр.;
Разрязаните по дължина патладжани издълбавам, посолявам и оставям да се отекат.
Измивам, подсушавам и ги запържвам с част от мазнината. Задушавам лука, наситнената вътрешност на патладжана / също посолена, оставена да се отече, изцедена / и другите продукти по изброения по - горе ред. Пълня патладжанените половинки, поставям колелца от домати върху тях и пека в умерено силна фурна.
Другите прдукти:
овнешко месо / може и друго, няма да се спирам защо, който не яде знае / - 500 гр.;
олио 100 гр.;
лук - една глава нарязана на ситно;
чесън - няколко скилидки, обелени настъргани;
червен пипер една ч.л.;
черен пипер - една ч.л.;
магданоз - една връзка нарязан на ситно;
домати - 3 бр.;
Разрязаните по дължина патладжани издълбавам, посолявам и оставям да се отекат.
Измивам, подсушавам и ги запържвам с част от мазнината. Задушавам лука, наситнената вътрешност на патладжана / също посолена, оставена да се отече, изцедена / и другите продукти по изброения по - горе ред. Пълня патладжанените половинки, поставям колелца от домати върху тях и пека в умерено силна фурна.
Няма коментари