Постинг
02.07.2012 08:29 -
Пълнени картофи със сос бешамел
Това е ястие с което спокойно бихте посрещнали и гости.
Необходими продукти:
картофи един кг./ подбирам горе долу еднакви по големина картофи / ;
смляно месо - 250 гр.;
лук - една главичка ;
чесън - три скилидки / настърган /;
магданоз - една връзка ;
яйце - 1 - 2 бр.;
сол
За соса :
Брашно - две с.л.;
масло - две с.л.;
мляко - две чаени чаши ;
Начин на приготвяне:
Обелвам картофите и издълбавам с лъжичка, посолявам и намазвам с мазнина.
Приготвям плънката като:
Задушавам лук, чесън, мляното месо,посолявам, рабърквам, отнемам от огъня и прибавям ситно нарязан магданоз и яйцето. Пълня картофите с тази смес и нареждам в широка тенджера на един ред . Поливам с една - две лъжици масло, една кафена чашка вода и задушавам на тих огън. Като се сварят, нареждам в затоплена чиния и поливам със сос бешамел, който се прави по следния начин:
Препичам брашното, прибавям мазнината, разреждам с млякото и варя пет минути.
Имам и друг начин по който приготвям това ястие, когато се отнася за по - голям брой порции. Варя картофите десетина минути, беля, дълбая, пълня и вместо да варя нареждам в тава и пека във фурната. Така дори се оформя една вкусна коричка и вкусът е по - друг.
Всичко е въпрос на вкус.
Необходими продукти:
картофи един кг./ подбирам горе долу еднакви по големина картофи / ;
смляно месо - 250 гр.;
лук - една главичка ;
чесън - три скилидки / настърган /;
магданоз - една връзка ;
яйце - 1 - 2 бр.;
сол
За соса :
Брашно - две с.л.;
масло - две с.л.;
мляко - две чаени чаши ;
Начин на приготвяне:
Обелвам картофите и издълбавам с лъжичка, посолявам и намазвам с мазнина.
Приготвям плънката като:
Задушавам лук, чесън, мляното месо,посолявам, рабърквам, отнемам от огъня и прибавям ситно нарязан магданоз и яйцето. Пълня картофите с тази смес и нареждам в широка тенджера на един ред . Поливам с една - две лъжици масло, една кафена чашка вода и задушавам на тих огън. Като се сварят, нареждам в затоплена чиния и поливам със сос бешамел, който се прави по следния начин:
Препичам брашното, прибавям мазнината, разреждам с млякото и варя пет минути.
Имам и друг начин по който приготвям това ястие, когато се отнася за по - голям брой порции. Варя картофите десетина минути, беля, дълбая, пълня и вместо да варя нареждам в тава и пека във фурната. Така дори се оформя една вкусна коричка и вкусът е по - друг.
Всичко е въпрос на вкус.
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
Кебапченца - различни
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
Кебапченца - различни
Какво е синдром на Нетъртън.
Преди години Автомат Калашников и бораве...
Разбиране на никотиновите торбички: Пълн...
Преди години Автомат Калашников и бораве...
Разбиране на никотиновите торбички: Пълн...