Постинг
05.07.2014 19:15 -
Фокача с тиквичка и маслини
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1309 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 15.10.2014 09:53
Прочетен: 1309 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 15.10.2014 09:53
Колко добре се почувствах след хапването на тази фокача ще почувствате едва , като си направите . И преди всичко искам да кажа , че тя е за притежателите на тефлонов електрически тиган за пици . Вероятно ще може да стане в обикновен тефлонов тиган .
Ето необходимите продукти :
брашно - един кг. / аз я направих смесено с пълнозърнесто и бяло брашно / ;
мляко - половин чаена чаша ;
вода - една чаша / топличка / ;
яйце - един брой ;
зехтин - три супени лъжици ;
сол - една чаена лъжичка ;
маслини - нарязани на ситно 1/2 чаена чаша ;
тиквичка - една средно голяма - настъргана на едрото стъргало ;
за маята :
мая - 1/2 кубче ;
мляко - 1/2 чаена чаша ;
захар - една чаена лъжичка ;
сол - щипка ;
Приговяне :
Маята разбърках с млякото , захарта и солта и оставих да втаса . Пресях брашното в съда където ще меся тестото . Направих кладенче и в него поставих посочените по - горе продукти включително и втасалата мая . Омесих добре и оставих да втаса . В зависимост от това по - тънка или по - дебела фокача харесвате , толкова и тесто откъсвате . Разточих с точилка и поставих в тигана . Надупчих с вилица .Обръщате и от другата страна да се зачерви . Като свалих намазах със зехтин , масло . Остатъка от тестото съхраних във фризер .
По желание при разточването може да сложите едра сол , подправка каквато харесвате като чубрица , риган , розмарин , босилек и други
Ето необходимите продукти :
брашно - един кг. / аз я направих смесено с пълнозърнесто и бяло брашно / ;
мляко - половин чаена чаша ;
вода - една чаша / топличка / ;
яйце - един брой ;
зехтин - три супени лъжици ;
сол - една чаена лъжичка ;
маслини - нарязани на ситно 1/2 чаена чаша ;
тиквичка - една средно голяма - настъргана на едрото стъргало ;
за маята :
мая - 1/2 кубче ;
мляко - 1/2 чаена чаша ;
захар - една чаена лъжичка ;
сол - щипка ;
Приговяне :
Маята разбърках с млякото , захарта и солта и оставих да втаса . Пресях брашното в съда където ще меся тестото . Направих кладенче и в него поставих посочените по - горе продукти включително и втасалата мая . Омесих добре и оставих да втаса . В зависимост от това по - тънка или по - дебела фокача харесвате , толкова и тесто откъсвате . Разточих с точилка и поставих в тигана . Надупчих с вилица .Обръщате и от другата страна да се зачерви . Като свалих намазах със зехтин , масло . Остатъка от тестото съхраних във фризер .
По желание при разточването може да сложите едра сол , подправка каквато харесвате като чубрица , риган , розмарин , босилек и други
Няма коментари