Постинг
13.06.2012 12:00 -
Пица на тефлонов тиган
Необходими продукти:
Кисело мляко - една кофичка;
яйца -2 бр.;
сол - една чаена лъжичка;
мая - 1/2 пакетче мая + една лъжичка захар + топла / не гореща/
вода една чаена чаша / или прясно мляко / - да втаса;
брашно - един пакет;
зехтин - три - четери супени лъжици;
Замесвам тесто. Оставям да втаса. Късам парченца разточвам или разпъвам на ръка и поставям в сгорещения тиган. След около пет минути обръщам, намазвам със зехтин и слагам продуктите, с които смятам да направя пицата и поставям капак до изпичането.
Разновидностите зависят от вкуса ви. Например:
Домати на кубчета почистени от семките, маслини почистени от костилките, нарязани, чушка люта, кашкавал, чубрица или печено пилешко месо, задушен лук с гъби, домати конкасе, сирене, босилек и т.н. и т.н.
Може към тестото да прибавите малко захар / още при замесването / - около 1/2 кафена чашка. Ползувате го за сладкиш. Разточвам едно топченце, опичам от едната страна за около пет минути, обръщам, намазвам със зехтин, мармелад и плодове от печено сладко, а може и с пресни плодове запечени със захар и някакво сирене или просто сурови плодове от рода на ягоди, малини, къпини.
Много хубави пърленки стават, ако имате маково семе. Вместо брашно, топченцето тесто овалвам в маково семе, разточвам и опичам, намазвам със зехтин или масло.
Остатъка от тестото може да престои в хладилника 3 - 4 дни.
Кисело мляко - една кофичка;
яйца -2 бр.;
сол - една чаена лъжичка;
мая - 1/2 пакетче мая + една лъжичка захар + топла / не гореща/
вода една чаена чаша / или прясно мляко / - да втаса;
брашно - един пакет;
зехтин - три - четери супени лъжици;
Замесвам тесто. Оставям да втаса. Късам парченца разточвам или разпъвам на ръка и поставям в сгорещения тиган. След около пет минути обръщам, намазвам със зехтин и слагам продуктите, с които смятам да направя пицата и поставям капак до изпичането.
Разновидностите зависят от вкуса ви. Например:
Домати на кубчета почистени от семките, маслини почистени от костилките, нарязани, чушка люта, кашкавал, чубрица или печено пилешко месо, задушен лук с гъби, домати конкасе, сирене, босилек и т.н. и т.н.
Може към тестото да прибавите малко захар / още при замесването / - около 1/2 кафена чашка. Ползувате го за сладкиш. Разточвам едно топченце, опичам от едната страна за около пет минути, обръщам, намазвам със зехтин, мармелад и плодове от печено сладко, а може и с пресни плодове запечени със захар и някакво сирене или просто сурови плодове от рода на ягоди, малини, къпини.
Много хубави пърленки стават, ако имате маково семе. Вместо брашно, топченцето тесто овалвам в маково семе, разточвам и опичам, намазвам със зехтин или масло.
Остатъка от тестото може да престои в хладилника 3 - 4 дни.
28 невероятни интериори, които всички би...
Сексът и селото 4: Да сменя ли Ракетата?
Назаем от off news
Сексът и селото 4: Да сменя ли Ракетата?
Назаем от off news