Постинг
14.03.2014 14:00 -
Щрудел с ябълки
Ето един щурудел , който ще ви хареса , малко диетичен / без много захар / , подходящ за постите .
Необходимите продукти са :
ябълки - един килограм ;
пшеничен грис - една кафена чаша ;
орехи - една чаена чаша / може и повече /
олио / зехтин / - една кафена чаша ;
захар - една кафена чаша ;
канела - едно пакетче ;
кората на един лимон ;
какао - три супени лъжици ;
кори за баница - един пакет /400 гр. / ;
Приготвяне :
Настържете ябълките на едрото ренде . Смесете ги с орехите , гриса , канелата , какаото и половината захар . Това е плънката . Намажете тавата със зехтина . Намажете една кора , прегънете я и наново намажете . Сложете от плънката на широката страна , прегънете от двете страни , навийте на рулце и поставете в тавата . Така с всичките листа .Намажете рулцата с четка натопена в зехтин , поръсете с останалата захар и сложете във фурна на 180 градуса / не трябва да е много силна фурната / за около 30 минути . Като се зачерви е готов .
Необходимите продукти са :
ябълки - един килограм ;
пшеничен грис - една кафена чаша ;
орехи - една чаена чаша / може и повече /
олио / зехтин / - една кафена чаша ;
захар - една кафена чаша ;
канела - едно пакетче ;
кората на един лимон ;
какао - три супени лъжици ;
кори за баница - един пакет /400 гр. / ;
Приготвяне :
Настържете ябълките на едрото ренде . Смесете ги с орехите , гриса , канелата , какаото и половината захар . Това е плънката . Намажете тавата със зехтина . Намажете една кора , прегънете я и наново намажете . Сложете от плънката на широката страна , прегънете от двете страни , навийте на рулце и поставете в тавата . Така с всичките листа .Намажете рулцата с четка натопена в зехтин , поръсете с останалата захар и сложете във фурна на 180 градуса / не трябва да е много силна фурната / за около 30 минути . Като се зачерви е готов .
Няма коментари