Постинг
11.02.2014 19:28 -
Толумбички
Това е една много сполучлива рецепта , ако искате да нарушите диетата и да си хапнете сладко . От същото тесто могат да се направят и еклери , но така и не ми се получиха . Ето необходимите продукти ;
вода - 500 мл . ;
олио - 125 мл . ;
брашно - 250 гр . ;
яйца - 6 -7 бр . / зависи от големината / ;
олио за пържене ;
за сиропа :
захар - един кг .
вода 800 мл . / зависи каква гъстота обичате / ;
ванилия , лимон ;
Започвам със сиропа . В тенджерка поставям водата и захарта да заврят . Добавям сока на половин лимон и ванилия и оставям да изстине .
В друг съд поставям да заври 500 мл. вода и 125 мл . олио и добавям бъркайки пресятото брашно до сгъстяване . Снемам от огъня и бъркайки добавям едно по едно яйцата / пускам едно яйце бъркам докато се поеме и пак и пак / . Тестото вече е готово за пържене . Напълвам шприца и започвам да пускам във врящотот олио от тестото . Олиото трябва да е повечко за да могат толумбичките да плуват и дори да се обръщат сами . Не е лошо , ако си имате помощник да ги изважда . Другото е ясно - сиропирате . Оставяте да престоят няколко часа - колкото можете да изтърпите .
За еклерите :
В подмазана тава се шприцова от тестото . Поставя се в сгорещена фурна за около 15 - 20 минути . Охладени се пълнят с крем .
вода - 500 мл . ;
олио - 125 мл . ;
брашно - 250 гр . ;
яйца - 6 -7 бр . / зависи от големината / ;
олио за пържене ;
за сиропа :
захар - един кг .
вода 800 мл . / зависи каква гъстота обичате / ;
ванилия , лимон ;
Започвам със сиропа . В тенджерка поставям водата и захарта да заврят . Добавям сока на половин лимон и ванилия и оставям да изстине .
В друг съд поставям да заври 500 мл. вода и 125 мл . олио и добавям бъркайки пресятото брашно до сгъстяване . Снемам от огъня и бъркайки добавям едно по едно яйцата / пускам едно яйце бъркам докато се поеме и пак и пак / . Тестото вече е готово за пържене . Напълвам шприца и започвам да пускам във врящотот олио от тестото . Олиото трябва да е повечко за да могат толумбичките да плуват и дори да се обръщат сами . Не е лошо , ако си имате помощник да ги изважда . Другото е ясно - сиропирате . Оставяте да престоят няколко часа - колкото можете да изтърпите .
За еклерите :
В подмазана тава се шприцова от тестото . Поставя се в сгорещена фурна за около 15 - 20 минути . Охладени се пълнят с крем .
Няма коментари