Постинг
20.09.2013 09:46 -
Конфитюр от моркови
В миналото нашите баби са съхранявали морковите засипани с пясък . Сега имаме възможност да си купим по всяко време на годината . Сега е подходящото време за любителите на сладкото да направят това . Едва ли има по - вкусна закуска подсладена от конфиюра с моркови .
Необходими продукти :
моркови - 3 кг .- сварени за 3 мин . във вода , обелени настъргани ;
Сироп :
захар - 3 кг ;
вода - 1 литър ;
Глюкоза - 250 гр . ;
пектин - 20 гр.;
лимонена киселина - 1ч.л. ;
Приготвяне :
В силно врящия сироп се пущат морковите . Вари се на силен огън . Добавя се пектина разтворен във вода и супена лъжица захар . Добавя се глюкозата . Две три минути преди да се свали от огъня се прибавя лимонената киселина . По желание се добавя ванилия , индрише печени бадеми или орехови ядки обелени . Насипва се по познатия начин в горещи буркани .
Необходими продукти :
моркови - 3 кг .- сварени за 3 мин . във вода , обелени настъргани ;
Сироп :
захар - 3 кг ;
вода - 1 литър ;
Глюкоза - 250 гр . ;
пектин - 20 гр.;
лимонена киселина - 1ч.л. ;
Приготвяне :
В силно врящия сироп се пущат морковите . Вари се на силен огън . Добавя се пектина разтворен във вода и супена лъжица захар . Добавя се глюкозата . Две три минути преди да се свали от огъня се прибавя лимонената киселина . По желание се добавя ванилия , индрише печени бадеми или орехови ядки обелени . Насипва се по познатия начин в горещи буркани .
Следващ постинг
Предишен постинг