Постинг
11.12.2012 17:38 -
Грис халва
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1824 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.01.2013 23:34
Прочетен: 1824 Коментари: 0 Гласове:
7
Последна промяна: 02.01.2013 23:34
Моята баба беше прекрасна домакиня . Разказваше ми , как едно време , когато вечер се е събирало цялото семейство , слагали на печката бакърена тава и там са приготвяли този прекрасен десерт . Но , едва ли ще се повторят тези мигове , остават само хубавите спомени на задушевната семейна атмосфера .
Продукти :
Грис - 250 гр.;
масло или олио - 200 гр.;
орехи - 100 гр. ;
За сиропа :
захар - 500 гр. ;
вода - 750 млл.;
канела ;
лимон ;
Приготвяне :
Мазнината , орехите и грисът се пържат до златисто . В друг съд се приготвя сиропът .
Залива се внимателно , разбърква се до сгъстяване и се покрива да се задуши и погълне сиропа . От грис халвата може да се приготвят различни форми . Аз приговям топчета , които овалвам в кокосови стърготини , смлени орехи или бадеми , шоколадови пръчици . Може да се нареже на парчета и се поръси със орехи или украси със сметана и други .
Продукти :
Грис - 250 гр.;
масло или олио - 200 гр.;
орехи - 100 гр. ;
За сиропа :
захар - 500 гр. ;
вода - 750 млл.;
канела ;
лимон ;
Приготвяне :
Мазнината , орехите и грисът се пържат до златисто . В друг съд се приготвя сиропът .
Залива се внимателно , разбърква се до сгъстяване и се покрива да се задуши и погълне сиропа . От грис халвата може да се приготвят различни форми . Аз приговям топчета , които овалвам в кокосови стърготини , смлени орехи или бадеми , шоколадови пръчици . Може да се нареже на парчета и се поръси със орехи или украси със сметана и други .
Няма коментари