Постинг
08.10.2012 12:35 -
Разядка от патладжан
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3263 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 28.10.2012 21:06
Прочетен: 3263 Коментари: 2 Гласове:
4
Последна промяна: 28.10.2012 21:06
Есента напредва, а аз сякаш не съм се насладила на патладжан. Реших да си направя на тефлоновия тиган ето как:
Един килограм патладжан измит, нарязан на дълго около един сантиметър дебелина, леко посолен оставих за един час да се отече. Намазах го със зехтин и сложих на тефлоновия тиган да се опече парче по парче. И тогава ми дойде таз идея, която се състои в следното:
Нарязах на кръгчета домати толкова да се покрие дъното на тигана пак с дебелина около сантиметър и ги запекох. След тях нарязах на колелца две глави лук, намазах ги с мед една чаена лъжичка и запекох до зачервяване. При тях запекох и три лютиви чушлета. Обелих скилидките на една глава чесън, нарязах и счуках в хаванче с малко сол. При него прибавих и магданоз. С две думи ето продуктите:
Патладжан - един кг. ;
домати - 2 - 3 бр. зависи от големината;
лук - две глави;
люта чушка - 3 бр.;
чесън - една глава;
мед - една чаена лъжичка;
зехтин - три супени лъжици;
магданоз - няколко стръкчета;
гъсто кисело мляко - една супена лъжица;
сол;
Приготвяне:
Патладжана нарязах на дъската на ситно с доматите на които махнах люспите. Лука и лютите чушлета също. Прибавих всички останали продукти и разбърквах . За край прибавих лъжица кисело мляко. Получи се превъзходно ястие. Пробвайте!
Един килограм патладжан измит, нарязан на дълго около един сантиметър дебелина, леко посолен оставих за един час да се отече. Намазах го със зехтин и сложих на тефлоновия тиган да се опече парче по парче. И тогава ми дойде таз идея, която се състои в следното:
Нарязах на кръгчета домати толкова да се покрие дъното на тигана пак с дебелина около сантиметър и ги запекох. След тях нарязах на колелца две глави лук, намазах ги с мед една чаена лъжичка и запекох до зачервяване. При тях запекох и три лютиви чушлета. Обелих скилидките на една глава чесън, нарязах и счуках в хаванче с малко сол. При него прибавих и магданоз. С две думи ето продуктите:
Патладжан - един кг. ;
домати - 2 - 3 бр. зависи от големината;
лук - две глави;
люта чушка - 3 бр.;
чесън - една глава;
мед - една чаена лъжичка;
зехтин - три супени лъжици;
магданоз - няколко стръкчета;
гъсто кисело мляко - една супена лъжица;
сол;
Приготвяне:
Патладжана нарязах на дъската на ситно с доматите на които махнах люспите. Лука и лютите чушлета също. Прибавих всички останали продукти и разбърквах . За край прибавих лъжица кисело мляко. Получи се превъзходно ястие. Пробвайте!