Постинг
24.09.2012 16:39 -
Десерт с ябълки
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 3263 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 09.11.2012 18:39
Прочетен: 3263 Коментари: 2 Гласове:
5
Последна промяна: 09.11.2012 18:39
Знаем за това колко полезни са ябълките, но въпреки, че част от витамините се загубват при печене, ще ви дам рецептата за този прекрасен десерт.
Необходимите продукти се разделят:
1/ За блата ;
2/ за крема ;
3/ за глазурата ;
За блата:
бишкоти - един пакет ;
ябълки - един кг. /обелни, настъргани на едрото ренде/;
захар - 2-3 с.л. ;
За крема :
Прясно мляко - един литър ;
нишесте /ползвам "Ванилия"/ - едно пакетче;
захар - 2 - 3 с.л. ;
яйца - 2-3 бр. разбити на пух ;
Глазурата - обикновено е сметана, тъй като сурови яйца не съм виждала пресни / примерно да пише, кога са снесени, а пише до кога са годни, един е въпросът как са съхранявани/ не, че сметаната е кой знае колко полезна.
Приготвяне:
Нареждам бишкотите в тавичка. Върху тях изсипвам запечените настъргани ябълки със захарта, а върху тях крема. Кремът се приготвя по следния начин - сварявам млякото, прибавям нишестето размито във вода, захарта и разбитите яйца, като внимавам да не се пресекат. Изчаквам да изстине. Украсявам със сметана. Поръсвам с орехови ядки.
Необходимите продукти се разделят:
1/ За блата ;
2/ за крема ;
3/ за глазурата ;
За блата:
бишкоти - един пакет ;
ябълки - един кг. /обелни, настъргани на едрото ренде/;
захар - 2-3 с.л. ;
За крема :
Прясно мляко - един литър ;
нишесте /ползвам "Ванилия"/ - едно пакетче;
захар - 2 - 3 с.л. ;
яйца - 2-3 бр. разбити на пух ;
Глазурата - обикновено е сметана, тъй като сурови яйца не съм виждала пресни / примерно да пише, кога са снесени, а пише до кога са годни, един е въпросът как са съхранявани/ не, че сметаната е кой знае колко полезна.
Приготвяне:
Нареждам бишкотите в тавичка. Върху тях изсипвам запечените настъргани ябълки със захарта, а върху тях крема. Кремът се приготвя по следния начин - сварявам млякото, прибавям нишестето размито във вода, захарта и разбитите яйца, като внимавам да не се пресекат. Изчаквам да изстине. Украсявам със сметана. Поръсвам с орехови ядки.
От май 2014 г. на всички новородени в ЕС...
Преди години Автомат Калашников и бораве...
За домашно приготвената храна, земеделие...
Преди години Автомат Калашников и бораве...
За домашно приготвената храна, земеделие...