Постинг
18.02.2012 17:05 -
Масленица в тиган
Днес реших да си направя този вид масленица, не само заради скъпия ток, а заради
вкуса на печено, който се чувства. Ето продуктите, които използувах :
Мая за хляб - 1/2 кубче / малко брашно, лъжичка захар и вода - да втаса / ;
яйце - един брой ;
кисело мляко - две супени лъжици ;
брашно - по - малко от един пакет ;
сол, оцет, олио - една равна супена лъжица ;
вода - една чаена чаша / хладка / ;
мас - около една чаена чаша ;
сирене - стотина грама ;
Приготвяне:
В тавичка пресявам брашното за да стане пухкаво тестото. Поставям по реда на списъка продуктите и замесвам тестото, което не трябва да бъде твърдо нито много меко. Правя топченца около десетина броя, разточвам ги на питки с диаметър дестина сантиметра. Всяка питка потапям в топлата мас и разпъвам върху тава. Нареждам една върху друга. Като завърша тази процедура, разпъвам всички заедно до края на тавата, мажа с мазнината, ръся сиренето и прегъвам краищата към средата, като правя квадрат. Наново разтеглям към края, мажа с мазнина и прегъвам крайщата на квадрат и така четери пъти. Намазвам тефлонов тиган / с по - голям диаметър / с мазнина и поставям тестото, разтеглям внимателно, оформям и изчаквам втасването. Появяват се мехурчета, тестото леко набъбва, важно е да се прецени и тогава се вклучва котлона на ниска степен да не изгори. Пече се с похлупак. След десетина минути се обръща с лопатка. Може да се повтори процедурата до опичането.
Изглежда трудоемко, но за всичко има първи път.
Ако решите да ползувате фурната все пак намажете отгоре с разбито яице.
вкуса на печено, който се чувства. Ето продуктите, които използувах :
Мая за хляб - 1/2 кубче / малко брашно, лъжичка захар и вода - да втаса / ;
яйце - един брой ;
кисело мляко - две супени лъжици ;
брашно - по - малко от един пакет ;
сол, оцет, олио - една равна супена лъжица ;
вода - една чаена чаша / хладка / ;
мас - около една чаена чаша ;
сирене - стотина грама ;
Приготвяне:
В тавичка пресявам брашното за да стане пухкаво тестото. Поставям по реда на списъка продуктите и замесвам тестото, което не трябва да бъде твърдо нито много меко. Правя топченца около десетина броя, разточвам ги на питки с диаметър дестина сантиметра. Всяка питка потапям в топлата мас и разпъвам върху тава. Нареждам една върху друга. Като завърша тази процедура, разпъвам всички заедно до края на тавата, мажа с мазнината, ръся сиренето и прегъвам краищата към средата, като правя квадрат. Наново разтеглям към края, мажа с мазнина и прегъвам крайщата на квадрат и така четери пъти. Намазвам тефлонов тиган / с по - голям диаметър / с мазнина и поставям тестото, разтеглям внимателно, оформям и изчаквам втасването. Появяват се мехурчета, тестото леко набъбва, важно е да се прецени и тогава се вклучва котлона на ниска степен да не изгори. Пече се с похлупак. След десетина минути се обръща с лопатка. Може да се повтори процедурата до опичането.
Изглежда трудоемко, но за всичко има първи път.
Ако решите да ползувате фурната все пак намажете отгоре с разбито яице.
Сексът и селото 4: Да сменя ли Ракетата?
КИБЕЛА ,КАДУЦЕЯ ,СИБИЛИ.Коя е Апи – боги...
Образователното министерство след читате...
КИБЕЛА ,КАДУЦЕЯ ,СИБИЛИ.Коя е Апи – боги...
Образователното министерство след читате...