Постинг
08.01.2012 11:35 -
Бишкотена торта
За приговянето на тортата са необходими следните продукти:
Бишкоти - един малък пакет ;
Силно кафе - 100 гр. ;
Сладко - за основа;
За крема :
Прясно мляко - един литър;
нишесте - едно пакетче;
яйца - 2 бр. ;
мед - 2 с.л.
масло - 1/2 пакетче от 125 гр.;
ванилия - 2 пак.;
За украсата :
орехи - една чаена чаша - препечени, натрошени;
кокосови стърготини - едно малко пакетче;
Прави се крем. Изчаквате да се охлади. Ако ви харесва в крема може да настържете портокалова и лимонова кора. На дъното на съда се намазва сладкото. Отгоре се нарежда един ред крем, един ред натопени в кафе бишкоти, като последния ред да бъде крем. Ръсят се орехите и кокосовите стърготини. Украсата може да бъде със сметана, плодове, шоколад, стафиди и други. Консумира се след като престои едно денонощие в хладилник.
Това е една много лесна, не скъпа торта, която може да бъде винаги различна, при това много вкусна.
Бишкоти - един малък пакет ;
Силно кафе - 100 гр. ;
Сладко - за основа;
За крема :
Прясно мляко - един литър;
нишесте - едно пакетче;
яйца - 2 бр. ;
мед - 2 с.л.
масло - 1/2 пакетче от 125 гр.;
ванилия - 2 пак.;
За украсата :
орехи - една чаена чаша - препечени, натрошени;
кокосови стърготини - едно малко пакетче;
Прави се крем. Изчаквате да се охлади. Ако ви харесва в крема може да настържете портокалова и лимонова кора. На дъното на съда се намазва сладкото. Отгоре се нарежда един ред крем, един ред натопени в кафе бишкоти, като последния ред да бъде крем. Ръсят се орехите и кокосовите стърготини. Украсата може да бъде със сметана, плодове, шоколад, стафиди и други. Консумира се след като престои едно денонощие в хладилник.
Това е една много лесна, не скъпа торта, която може да бъде винаги различна, при това много вкусна.
Няма коментари