Постинг
28.08.2011 16:43 -
Лютеница
Тъй или иначе съм започнала с подготовката за зимата ще ви кажа и една рецепта за лютеница в годините, когато децата бяха студенти и се чудех как да я направя по хранителна.
Червени чушки - пет кг. - печени почистени от семето, смлени ;
олио - 500 мл. ;
сирене - един кг. ;
подправките са по желание - магданоз, кимион, черен пипер, джинджифил и др. ;
Опечените червени чушки се оставят да се отцедят за една нощ. Смилат се. Олиото се препържва / коричка хляб да порозовее, не да покафенее /. Добавя се натрошеното сирене и се разбърква. Пълнят се бурканчетата, запечатват се и се варят двадесет минути.
Червени чушки - пет кг. - печени почистени от семето, смлени ;
олио - 500 мл. ;
сирене - един кг. ;
подправките са по желание - магданоз, кимион, черен пипер, джинджифил и др. ;
Опечените червени чушки се оставят да се отцедят за една нощ. Смилат се. Олиото се препържва / коричка хляб да порозовее, не да покафенее /. Добавя се натрошеното сирене и се разбърква. Пълнят се бурканчетата, запечатват се и се варят двадесет минути.
Пълнени чушки с яйца, сирене и домати
Разядка от патладжан и чушки
Насам, народе, последни чушки върхари!
Разядка от патладжан и чушки
Насам, народе, последни чушки върхари!
Няма коментари