Постинг
26.08.2011 12:47 -
Конфитюр от праскови
В сезона на прасковите голям пропуск ще е, ако не си направите конфитюр. Той се приготвя много лесно.
Необходими продукти:
Праскови - 5 кг. ;
захар - един кг ;
орехови ядки - печени, / по желание може и други ядки /
ванилия - по желание ;
Приготвяне:
Прасковите се измиват и нарязват на четвъртинки, посипват се със захарта и престояват 6 - 7 часа. Лично аз ползувам ноща за тази рецепта. Разбира се трябва да знаете как функционира фурната ви. Обикновено за 6 часа конфитюра е готов. Оставям ги на 100 градуса. Сутринта разбърквам, добавям ванилията, орехите и насипвам в бурканчета, които съм измила и стерилизирала за 20 минути във фурната, обръщам с капачката надолу, или след като ги запечатам, сварявам за 10 - 15 минути. Това е по - сигурното. защото захарта е в по - малко количество.
По същия начин приговям и конфитюр от сини сливи.
Така ще е докато хранителната ни промишленост не заработи в наша полза, а това е да е здравословно, качествено, ефтино, без добавки, които развалят вкуса.
Пак ще кажа, колко е хубаво да поднесете бурканче със домашно приготвен конфитюр, като отивате на гости у приятели.
Необходими продукти:
Праскови - 5 кг. ;
захар - един кг ;
орехови ядки - печени, / по желание може и други ядки /
ванилия - по желание ;
Приготвяне:
Прасковите се измиват и нарязват на четвъртинки, посипват се със захарта и престояват 6 - 7 часа. Лично аз ползувам ноща за тази рецепта. Разбира се трябва да знаете как функционира фурната ви. Обикновено за 6 часа конфитюра е готов. Оставям ги на 100 градуса. Сутринта разбърквам, добавям ванилията, орехите и насипвам в бурканчета, които съм измила и стерилизирала за 20 минути във фурната, обръщам с капачката надолу, или след като ги запечатам, сварявам за 10 - 15 минути. Това е по - сигурното. защото захарта е в по - малко количество.
По същия начин приговям и конфитюр от сини сливи.
Така ще е докато хранителната ни промишленост не заработи в наша полза, а това е да е здравословно, качествено, ефтино, без добавки, които развалят вкуса.
Пак ще кажа, колко е хубаво да поднесете бурканче със домашно приготвен конфитюр, като отивате на гости у приятели.
Конфитюр от грозде
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
Няма коментари