Постинг
22.08.2011 09:21 -
Патладжан за зимата
За любителите на патладжана в разгара на сезона му, може да помислите за моята рецепта. Тя е достъпна и приятна за изпълнение.
Необходими продукти:
Патладжан - 5 кг.;
магданоз - крехък - 3 връзки ;
чесън -колкото желаете - една глава ;
сол за осоляване на патладжана ;
марината :
оцет - 1500 мл.;
олио - 1000 мл. ;
сол - една кафена чашка ;
захар или медец по вкусно е назависимо, че се вари - една кафена чашка ;
Начин на приготвяне :
Патладжаните се измиват, обелват, нарязват на филийки и се осоляват. Престояват три часа след, което се измиват от солта и подреждат да отекат. Работи се с два котлона едновремено. На единия котлон се слага в дълбок съд оцета, на другия олиото, захарта и солта. След като заврят пущат се колкото позволява съда филийки в оцета за кратко, изваждат се и се пущат в другата марина до завиране. Поставят се в гевгир за да отекат. Подреждат се в буркани, като помежду се ръси ситно нарязан магданоз и чесън. Накрая отцедения сироп и останалия сироп в двете тенджерки се смесва, загрява се до завиране и се добавя кум бурканите. Някои биха спрели процедурата до тук, и може, но аз запечатвам бурканите с капачки и варя 10 минути.
Колко би се радвала една домакиня отивайки й на гости да й поднесете бурканче, завито с канап парче плат върху капачката, да опита вашето произведение?
Аз лично винаги си правя една равносметка накрая за ползата и загубата.
Необходими продукти:
Патладжан - 5 кг.;
магданоз - крехък - 3 връзки ;
чесън -колкото желаете - една глава ;
сол за осоляване на патладжана ;
марината :
оцет - 1500 мл.;
олио - 1000 мл. ;
сол - една кафена чашка ;
захар или медец по вкусно е назависимо, че се вари - една кафена чашка ;
Начин на приготвяне :
Патладжаните се измиват, обелват, нарязват на филийки и се осоляват. Престояват три часа след, което се измиват от солта и подреждат да отекат. Работи се с два котлона едновремено. На единия котлон се слага в дълбок съд оцета, на другия олиото, захарта и солта. След като заврят пущат се колкото позволява съда филийки в оцета за кратко, изваждат се и се пущат в другата марина до завиране. Поставят се в гевгир за да отекат. Подреждат се в буркани, като помежду се ръси ситно нарязан магданоз и чесън. Накрая отцедения сироп и останалия сироп в двете тенджерки се смесва, загрява се до завиране и се добавя кум бурканите. Някои биха спрели процедурата до тук, и може, но аз запечатвам бурканите с капачки и варя 10 минути.
Колко би се радвала една домакиня отивайки й на гости да й поднесете бурканче, завито с канап парче плат върху капачката, да опита вашето произведение?
Аз лично винаги си правя една равносметка накрая за ползата и загубата.