Постинг
16.08.2011 13:58 -
Мусака от патладжани и чушки и доматен сос
Едно лятно ястие с което обрах точките на една екскурзия в планината.
Продукти:
Патладжан - един кг. ;
чушки - един кг.;
люти чушлета - три бр.;
домати - един кг.;
сирене 500 гр.;
магданоз - една връзка ;
джинджифил едно пакетче ;
чесън - 2 скилидки ;
брашно - една с.л.;
олио - около 200 мл.;
Приготвяне :
Правя доматен сос.Настъргвам доматите и ги поизварявам. Добавям олио, брашното разтворено във вода, магданоз нарязан на ситно, джинджифил и накарая чесън.
Нарязвам патладжаните, осолявам ги да се отече водата им за един час и намазвам с олио, опичам на тефлонов тиган. Чушките - почиствам от семето, начупвам на парченца, задушавам в мазнина. Така охладени продуктите са готови за презентацията.
Започвам с патладжан един ред, доматен сос, чушки, сирене и така до като свършат. Накрая настъргвам обилно сирене.
Продукти:
Патладжан - един кг. ;
чушки - един кг.;
люти чушлета - три бр.;
домати - един кг.;
сирене 500 гр.;
магданоз - една връзка ;
джинджифил едно пакетче ;
чесън - 2 скилидки ;
брашно - една с.л.;
олио - около 200 мл.;
Приготвяне :
Правя доматен сос.Настъргвам доматите и ги поизварявам. Добавям олио, брашното разтворено във вода, магданоз нарязан на ситно, джинджифил и накарая чесън.
Нарязвам патладжаните, осолявам ги да се отече водата им за един час и намазвам с олио, опичам на тефлонов тиган. Чушките - почиствам от семето, начупвам на парченца, задушавам в мазнина. Така охладени продуктите са готови за презентацията.
Започвам с патладжан един ред, доматен сос, чушки, сирене и така до като свършат. Накрая настъргвам обилно сирене.