Постинг
04.06.2011 15:03 -
Черен дроб с доматен сос
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 5443 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 26.07.2011 01:29
Прочетен: 5443 Коментари: 2 Гласове:
7
Последна промяна: 26.07.2011 01:29
Днес сготвих едно ястие, което е по-подходящо за зимата.
Необходими продукти:
Черен дроб - телешки или свински - 500 гр.;
зелен лук - една връзка ;
червен пипер - 1/2 ч.л.;
домати - един компотен буркан /пресни - настъргани или консервирани/;
олио - 3-4 с.л.;
магданоз - 1/2 връзка;
черен пипер - 1/2 ч. л.
бахар - едно зрънце ;
дафинов лист - един бр.
чубрица - 1/2 ч.л.
Приготвяне:
В мазнината запържвам за кратко черния дроб нарязан на парченца. Прибавям лука също нарязан на ситно, след около пет минути червения пипер и доматите, последвани от подправките. Така докато сосът се сгъсти. Снемам и добавям магданоза.
Поднесох със салатка от пресни краставички, може и с таратор.
Необходими продукти:
Черен дроб - телешки или свински - 500 гр.;
зелен лук - една връзка ;
червен пипер - 1/2 ч.л.;
домати - един компотен буркан /пресни - настъргани или консервирани/;
олио - 3-4 с.л.;
магданоз - 1/2 връзка;
черен пипер - 1/2 ч. л.
бахар - едно зрънце ;
дафинов лист - един бр.
чубрица - 1/2 ч.л.
Приготвяне:
В мазнината запържвам за кратко черния дроб нарязан на парченца. Прибавям лука също нарязан на ситно, след около пет минути червения пипер и доматите, последвани от подправките. Така докато сосът се сгъсти. Снемам и добавям магданоза.
Поднесох със салатка от пресни краставички, може и с таратор.