Постинг
03.06.2011 13:56 -
Мусака от тиквички и кайма
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 9188 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 26.07.2011 01:31

Прочетен: 9188 Коментари: 3 Гласове:
6
Последна промяна: 26.07.2011 01:31
Продукти:
Тиквички - един кг. - обелени, нарязани на кубчета;
кайма - 500 гр.;
домати - два бр.;
лук - една връзка ;
магданоз - 1/2 връзка ;
копър - 1/2 връзка ;
червен пипер - една равна чаена лъжичка ;
олио - 2 -3 с.л.;
Заливката:
Кисело мляко - една кофичка 400 гр.;
яйца - 3 - 4 бр.;
брашно - една с.л.
Приготовлвние :
В тавичката, която ще правя мусаката поставям последователно лука нарязан на ситно, червения пипер, каймата, тиквичките, доматите. Задушавам около петнадесет минути. Прибавям магданоза и копъра.
Правя заливката. В съд с една супена лъжица олио препичам една супена лъжица брашно, разбивам яйцата с киселото мляко, смесвам. Изсипвам равномерно върху каймата и тиквичките и запичам в сгорещена фурна до зачервеняване. По желание след изваждане от фурната може да наръсите кашкавал.
Тиквички - един кг. - обелени, нарязани на кубчета;
кайма - 500 гр.;
домати - два бр.;
лук - една връзка ;
магданоз - 1/2 връзка ;
копър - 1/2 връзка ;
червен пипер - една равна чаена лъжичка ;
олио - 2 -3 с.л.;
Заливката:
Кисело мляко - една кофичка 400 гр.;
яйца - 3 - 4 бр.;
брашно - една с.л.
Приготовлвние :
В тавичката, която ще правя мусаката поставям последователно лука нарязан на ситно, червения пипер, каймата, тиквичките, доматите. Задушавам около петнадесет минути. Прибавям магданоза и копъра.
Правя заливката. В съд с една супена лъжица олио препичам една супена лъжица брашно, разбивам яйцата с киселото мляко, смесвам. Изсипвам равномерно върху каймата и тиквичките и запичам в сгорещена фурна до зачервеняване. По желание след изваждане от фурната може да наръсите кашкавал.
Връзката на Никола Вапцаров и Бойка Вапц...
Искате ли да живеете в Сингапур?
Истината е все така неудобна част 2
Искате ли да живеете в Сингапур?
Истината е все така неудобна част 2