Постинг
26.03.2011 07:57 -
Баница със спанак
За пръв път опитах с подозрение баницата със спанак на мой колега, с който минахме, покрай дома им и майка му току - що беше извадила от фурната баницата. Тогава от скромност или по - скоро неудобство си взех едно малко парченце за да я вкуся, а по - късно потърсих рецептата.
Необходимите продукти за нея са :
спанак - 1/2 кг - почистен и нарязан ;
зелен лук - 1/2 връзка - 3 стръка - почистен и нарязан ;
магданоз - 2-3 стръка ;
ориз - една кафена чашка - полусварен с лъжичка сол и вода едно към едно ;
масло - едно пакетче 125 гр. - разтопено;
яйца - 3бр. ;
сирене - 100 гр.;
кори за баница - 400 гр.;
газирана вода / прясно мляко / - една чаена чаша ;
Приготовление :
Два са начините за приготвяне на плънката. Единия е всички продукти да се смесят, другия ориза да е отделно, а спанака, лука, магданоза и сиренето да са заедно. Аз харесвам втория начин.
Намазвам тавата в която ще пека с масло. На всеки лист ръсвам по една кафена лъжичка масло, а на всеки два листа редувам сместа от спанак, зелен лук, магданоз, сирене, на другия полусварения ориз.Така до свършване на продуктите. Заливам с остатъка от маслото, яйцата и една чаша газирана вода или прясно мляко. Пека в началото в силно гореща фурна, след десетина минути намалявам до опичане.
Необходимите продукти за нея са :
спанак - 1/2 кг - почистен и нарязан ;
зелен лук - 1/2 връзка - 3 стръка - почистен и нарязан ;
магданоз - 2-3 стръка ;
ориз - една кафена чашка - полусварен с лъжичка сол и вода едно към едно ;
масло - едно пакетче 125 гр. - разтопено;
яйца - 3бр. ;
сирене - 100 гр.;
кори за баница - 400 гр.;
газирана вода / прясно мляко / - една чаена чаша ;
Приготовление :
Два са начините за приготвяне на плънката. Единия е всички продукти да се смесят, другия ориза да е отделно, а спанака, лука, магданоза и сиренето да са заедно. Аз харесвам втория начин.
Намазвам тавата в която ще пека с масло. На всеки лист ръсвам по една кафена лъжичка масло, а на всеки два листа редувам сместа от спанак, зелен лук, магданоз, сирене, на другия полусварения ориз.Така до свършване на продуктите. Заливам с остатъка от маслото, яйцата и една чаша газирана вода или прясно мляко. Пека в началото в силно гореща фурна, след десетина минути намалявам до опичане.