Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2011 11:54 - Мързелива баница със спанак и други зелений
Автор: janabel Категория: Рецепти   
Прочетен: 5104 Коментари: 4 Гласове:
4



Необходими продукти :
За тестото :
яйца - 4 бр.;
топла вода - една кофичка от кисело млеко ;
мая - 1/2 пакетче ;
кисело мляко - една чаена чаша ;
масло - едно пакетче от 125 гр. ;
сол, захар, оцет, сода за хляб - по една пълна чаена лъжичка ;
За плънката :
спанак или лапад или маруля или коприва,  магданоз, зелен лук - може и смесени .
сирене или извара - една чаша :
За отгоре :
яйце - един бр ;
кашкавал - 50 гр.
Приготвяне :
Прави се тесто по - гъсто от кексово. Разпределя се на две части . Изсипва се в подмазана тава, поръсена с брашно половината тесто . Слага се спанак / нарязан на едро, необработван суров / със сиренето по средата.  Изсипва се останалото тесто. Втасва около половин час, намазва се с яйце, поръсва се с кашакавал и се пече .



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tera - Опитах се да направя тази баница
17.02.2011 11:08
и след като започнах установих, че не пише колко е брашното. Това тесто меси ли се, с лъжица ли се бърка - трябва да ги пише тези работи. Понятието "кексово тесто" ми е далечен спомен. В резултат на това загубих сума време и нерви, месих тесто и толкова много труд положих, че не смятам тази баница за "мързелива".
Освен това количеството вода ми се вижда твърде много, особено след като не е дадено количеството на брашното. Ако бях сложила толкова вода сигурно щяха 2 кила брашно да отидат. А и това, което се получи не приличаше твърде на баница, нещо като пица излезе тип Калцоне :)
Друг път слагайте всички количества, иначе човек не може да изпробва рецептата. А ако не може - какъв е смисълът да се пише тук?
цитирай
2. janabel - Баница със спанак и др.
17.02.2011 22:39
Много сте права. Съжелявам , че се е получила неяснота. Написаното е точно. Така е и аз не правя вече кекс, при положение, че има толкова много готови неща . Количествата са тези . Ще определите гъстотата като бъркате с лъжицата, да получите леко затруднение при рабъркване. Не се меси на тесто т. е. да може да се излива, но да не е рядко като за палачинка.
цитирай
3. janabel - Тера,
18.02.2011 08:48
прочетох някои неща от блога ви, но вие въобще не смятате готвенето за нещо, не се тормозете, не се опитвайте дори, но ви моля да не пренасяте настроението си върху моите изобретения, защото ще се разплача. Начетен като Вас човек, знае за какво е този блог.
цитирай
4. tera - За какво е сега тази злоба в последния коментар?
18.02.2011 10:51
За какво настроение става дума? Обясненията просто не бяха достатъчни.
Всичко хубаво Ви желая, но не виждам защо трябва да се реагира така на всяка критика. Мисля, че ще е по-добре за този блог и за читателите да могат да приложат рецептите. .
Между другото готвя много хубаво и в блога имам май 2-3 рецепти, едната е авторска. Но основните ми интереси са по-различни.
Лек ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 1213226
Постинги: 324
Коментари: 364
Гласове: 1446
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол