Постинг
08.02.2011 14:53 -
Омлет със спанак, лапад
Необходими продукти :
Спанак - един кг.;
яйца - по две за порция ;
масло - едно пакетче ;
олио - пет супени лъжици ;
черен пипер ; сол ;
кашкавал или сирене ;
Приготвяне :
Спанака се почиства, измива, нарязва, задушава в мазнината за дестина минути . Посолява се . Яйцата се разбиват и се смесват със спанака . Прибавя се черния пипер . В тиган се поставя една пета от маслото, загрява се добре и се слага една пета от сместа . Изчаква се докато се запече . Преди да се извади от тигана се настъргва кашкавал, прегъва се на две и се изважда . Вкусно е с таратор от пресна краствичка и чесън или салатка от краставички .
Спанак - един кг.;
яйца - по две за порция ;
масло - едно пакетче ;
олио - пет супени лъжици ;
черен пипер ; сол ;
кашкавал или сирене ;
Приготвяне :
Спанака се почиства, измива, нарязва, задушава в мазнината за дестина минути . Посолява се . Яйцата се разбиват и се смесват със спанака . Прибавя се черния пипер . В тиган се поставя една пета от маслото, загрява се добре и се слага една пета от сместа . Изчаква се докато се запече . Преди да се извади от тигана се настъргва кашкавал, прегъва се на две и се изважда . Вкусно е с таратор от пресна краствичка и чесън или салатка от краставички .