Постинг
14.01.2011 13:38 -
Моите четвъртитки
Днес след дълго мързелуване реших да си направя четвъртитки . Сега през зимата готвим кисело зеле и ако ни се стори много кисело, пооправяме киселината с ориз . А ако сме хапнали месцето и вече го гледаме накриво ... Но в тази криза как бихме посмяли да го изхвърлим . Затова :
Необходими продукти ;
Брашно - един пакет ;
вода - една чаена чаша - топла ;
сол - една равна чаена лъжичка ;
олио и оцет - една супена лъжица ;
олио - за листата ;
Приготовление :
От горепосочените продукти замесвам тесто . Разделям на 4-5 топчета . Изчаквам десетина минути да се отпусне . Разточвам лист и поръсвам с мазнина - максимум една супена лъжица, много е дори . Ръся зеле с ориз, прегъвам листа навътре да покривам . Оформям квадрат . Пека на тефлонов ел. тиган , който няма на обикновен тефлонов на котлона . Като се запече от едната страна, обръщам . Така и с останалите топчета .
Може и с друга плънка да се направи .
Необходими продукти ;
Брашно - един пакет ;
вода - една чаена чаша - топла ;
сол - една равна чаена лъжичка ;
олио и оцет - една супена лъжица ;
олио - за листата ;
Приготовление :
От горепосочените продукти замесвам тесто . Разделям на 4-5 топчета . Изчаквам десетина минути да се отпусне . Разточвам лист и поръсвам с мазнина - максимум една супена лъжица, много е дори . Ръся зеле с ориз, прегъвам листа навътре да покривам . Оформям квадрат . Пека на тефлонов ел. тиган , който няма на обикновен тефлонов на котлона . Като се запече от едната страна, обръщам . Така и с останалите топчета .
Може и с друга плънка да се направи .
Няма коментари