Постинг
23.10.2010 10:10 -
Патладжан и чорбадийски чушки за зимата
Необходими продукти :
Патладжан - 3 кг. ;
чорбадийски чушки - 1 кг. ;
магданоз - 1 връзка ;
чесън - глава ;
За сиропа :
олио - 1 чаена чаша ;
оцет - 1 чаена чаша ;
захар - 1 чаена чаша ;
сол - 3 супени лъжици :
Патладжаните се обелват, нарязват на кубчета и се оставят за 2 часа в подсолена вода .Чорбаджийските чушки се нарязват на около 1 - 2 см дължина .Приготвя се сиропа, като се смесват продуктите и в така заврялия сироп се пускат изцедените от водата патладжани и чушки и се оствят да врят в марината около 20 минути.След като се свали от огъня се добавя магданоза и чесъна . Стерилизира се 5- 10 мин .
Патладжан - 3 кг. ;
чорбадийски чушки - 1 кг. ;
магданоз - 1 връзка ;
чесън - глава ;
За сиропа :
олио - 1 чаена чаша ;
оцет - 1 чаена чаша ;
захар - 1 чаена чаша ;
сол - 3 супени лъжици :
Патладжаните се обелват, нарязват на кубчета и се оставят за 2 часа в подсолена вода .Чорбаджийските чушки се нарязват на около 1 - 2 см дължина .Приготвя се сиропа, като се смесват продуктите и в така заврялия сироп се пускат изцедените от водата патладжани и чушки и се оствят да врят в марината около 20 минути.След като се свали от огъня се добавя магданоза и чесъна . Стерилизира се 5- 10 мин .
ще си го направя.Не в тези количества,,но ще го пробвам.Сега замислям да спретна тестото за соленките. Моите поздравления.
цитирай