Постинг
29.09.2010 13:09 -
Пълнено свинско шкембе
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 8662 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 05.10.2010 13:52
Прочетен: 8662 Коментари: 3 Гласове:
4
Последна промяна: 05.10.2010 13:52
Необходими продукти:
Шкембе - 2 бр.;
сърце - 1 бр. ;
дроб - 300 гр.;
език - 1 бр .;
бял дроб - 300 гр.
Всичко се сварява и се нарязва на кубчета без едното шкембе.
Лук - 2-3 глави;
ориз - една кафена чашка;
масло - половин пакетче от 125 гр.;
Подправки - сол, черен пипер, джоджен, джинджифил, магданоз, червен пипер за намазване;
Приготовление:
Лукът нарязан на ситно се задушава в маслото. Прибавя се оризът и две чашки от прецедения бульон. При полусварения ориз се прибавят и останалите продукти. С така получената плънка се пълни шкембето. Зашива се, намазва се с масло и червен пипер и се пече около час на не много силна фурна. Реже се на филийки.
От останалия бульон по желание може да се приготви сос със припечено брашно, кисело млеко и яйце.
Като те надушат вегетарианците постинга ти ще се изстреля до най - коментираните :-)
Моята слабост са крем-супите, нищо че не ми се получават.
цитирайМоята слабост са крем-супите, нищо че не ми се получават.
Ако ме надушат, ще ме намушат . Хи, хи, хи ... много шеги, много ни прости .
цитирайОпитвали ли сте пълнено със сварена телешка глава и печено цяла нощ на тиха фурна ?
цитирай